Ove fraze ne izgovaraju zrele osobe u normalnoj vezi

Naučno je dokazano da su ljudi osjetljivi na negativne riječi i postupke, te da isti ostavljaju dublje tragove i duže se zadržavaju u našim mislima od onih pozitivnih. Što više volite osobu koja vam se obraća, to veći značaj pridajete onome što izgovori.

Drugačije rečeno – u vezi sa partnerom najvažnije je da izgradite takav odnos u kome ima daleko više pozitivne nego negativne interakcije.
Zapravo, postoji i tačna formula – odnos bi trebalo da bude 5:1, u korist pozitivnih riječi i djela, bar ako želimo da naša ljubav ide u dobrom smjeru.

Potrebno je da budemo aktivni u pravljenju velikog jastuka toplote i podrške, kako bi izbjegli grube trenutke i neizbježne padove, kada se oni dogode, a sigurno hoće zaključak je ovog istraživanja.
A kako do toga?

Ljubavni terapeuti tvrde da je najvažnije da zauvijek zaboravite na ove tri fraze i izjave, koje zapravo najviše i bole.
#1 “Da me voliš, ti bi uradio/la… ”
#2 “Zašto stvari nisu kao na početku?”
#3 “Ponašaš se isto kao tvoj otac/majka (ili bilo koji drugi član porodice)!”
Ove rečenice jako pogađaju, umiju da zabole kao ubod i govore partneru da nemate dovoljno ljubavi niti razumijevanja.
“Ljubav je težak posao, a izazov je shvatiti kako raditi zajedno, kada dođu teška vremena, a ne kako raditi jedno protiv drugog”, istakli su stručnjaci.
(Ljepota i zdravlje)