Ove namirnice su SMRT za vaš seksualni život!

Ako planirate “akciju” u krevetu, nipošto nemojte da ih jedete!


Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Estradaanton

Veliko istraživanje objavljeno u jednom američkom medicinskom žurnalu pokazalo je da postoje namirnice koje ubijaju želju za vođenjem ljubavi, ali i “performanse” u krevetu!

Među njima su namirnice koje su inače zdrave, čak i ukusne, omiljene širom sveta, ali nisu dobre za vaš seksualni život.

U istraživanju je učestvovalo više od 20.000 ispitanika, i analizirani su njihova telesna masa, opšte zdravstveno stanje i navike kada su u pitanju intimni odnosi. Rezultati su objavljeni u časopisu “New England journal of medicine”.

Pasulj

Veoma je zdrav, ali opterećuje sistem za varenje i veći deo krvi odlazi u njega kako bi se “izborio” sa obrokom. Iako ćete imati više energije, jer je pasulj hranljiv, potencija će biti umanjena!

Slane grickalice

Previše soli povisiće vam pritisak, što može dovesti do trenutne impotencije. Ne grickajte čips ili kikiriki, a pazite i da li ste presolili obrok.

Čokolada

A toliko smo slušali o tome da je afrodizijak! Ipak, dok povećava osećaj sreće i zadovoljstva, zapravo umanjuje želju za vođenjem ljubavi.

Hrana pržena u dubokom ulju

Sadrži trans-masti, koje drastično umanjuju libido kod oba pola. Zaboravite pomfrit pre akcije!

Kokice iz mikrotalasne

Ako je uvod u vaše romantično veče bio zamišljen kao veče na sofi uz dobar film i kokice, potrudite se i napravite ih od kukuruza koji ste kupili. Pakovanja kokica za mikrotalasnu mogu sadržati štetne supstance koje posebno negativno utiču na plodnost kod muškaraca. Napravite kokice na staromodni način!

Šećer

Možete malo da se zasladite, ali nemojte preterivati, jer će velika količina unetog šećera negativno uticati na vaše “sposobnosti” u krevetu.

Soja

Opet, posebno da pripaze muškarci! Zrna soje, koja se nalazi u mnogim prehrambenim proizvodima, umanjuju nivo testosterona jer sadrže “suprotni” hormon estrogen.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.