Ove stvari donose negativnu energiju i bolest u kuću, morate ih se rešiti ODMAH!

Prema filozofiji koju zastupa Feng šui, svi predmeti u vašem domu, od onih najkrupnijih dodekoracije i sitnica – imaju sopstveno energetsko polje koje može biti pozitivno i negativno.

Prema istoj filozofiji uređenja doma – neki od tih predmeta više su nego nepoželjni u vašoj blizini u prostoru u kome boravite, jer sa sobom donose lošu i negativnu energiju i stvaraju, ali i zdravstvene probleme.

Evo nekoliko stvari kojih se, prema rečima stručnjaka, odmah morate rešiti, ukoliko želite da vratite balans i pozitivnu energiju u svoj dom.

Pokvareni kućni aparati

Električni aparati predstavljaju snagu i moć u vašem domu. Ukoliko imate aparate koje ne koristite duže vreme, pokvareni su ili nisu u funkciji – rešite ih se što pre! Pokvareni kućni aparati i tehnika koju koristite u domaćinstvu prema Feng šui principima mogu doneti mnoštvo zdravstvenih problema, poslovne neuspehe i probleme u emotivnim odnosima.

Suvo cveće

Žive biljke su veoma dobre – donose pozitivnu energiju i simbolišu rast i prosperitet. Međutim, to pravilo ne važi za aranžmane od sušenog cveća ili biljke koje su uvenule. Feng šiu metoda tvrdi da uvelo i osušeno cveće izvlači energiju i da se zbog toga možete osećati umorno, iscrpljeno i bezvoljno. Suvo cveće u domu podstiče osećaj čežnje, nostalgije i stvara osećaj manjka snage. Preporuka je da se osušenog i uvelog cveća rešite što je pre moguće.

Hrana

Hrana prema Feng shuiu predstavlja vašu sposobnost da dajete i primite ljubav. Ukoliko u frižideru ili ostavi držite hranu kojoj je istkao rok trajanja ili se pokvarila – to može negativno uticicati na vaše veze u životu (sa porodicom, prijateljima, partnerom, decom..) Stoga, pregledajte frižider i špajz i rešite se svega što više nije jestivo što pre.

Lekovi kojima je protekao rok

Prema Feng šui pravilima, svi farmakološki i proizvodi za negu, među koje spadaju lekovi, kreme, kupke, dezodoransi i slično, a kojima je istekao rok trajanja, moraju odmah biti bačeni jer sadrže toksične materije koje utiču negativno na vaš san, osećaj spokojstva i psihičku ravnotežu.

(Stil.kurir.rs)