Ove stvari sretni parovi rade prije spavanja

Uključuju li vaše navike prije spavanja i vašeg partnera?

I dok svi spominjemo higijensku rutinu, čitanje knjige i pripremanje za naredni dan, šta je s navikama koje vas emocionalno ispunjavaju Kako piše Your Tango, ove navike sretni parovi rade gotovo svaku veče prije spavanja kako bi osnažili svoju ljubav i vezu.
#1 Idu spavati u isto vrijeme
Sretni parovi pokušavaju, kada god im obaveze to dopuštaju, ići na spavanje u isto vrijeme. To im daje barem nekoliko desetaka minuta prije počinka za razgovor, fizički kontakt koji im nedostaje tokom dana i jednostavno dodatno zbližavanje.

#2 Sve elektroničke naprave ostavljaju po strani
Ako ne želite biti okrenuti svako na svoju stranu i besciljno lutati društvenim mrežama, ostavite mobitele i laptope u drugoj prostoriji i posvetite se jedno drugom. Ako vam je potreban alarm, bilo bi sjajno kada biste imali sat koji je ujedno i budilnika umjesto da koristite mobitel za to.

#3 Znaju postaviti ograničenja s djecom
Iako roditelji vole i trebaju provoditi vrijeme s djecom, to ne znači da trebaju dopuštati djeci da spavaju s njima u krevetu i slično. Važno je znati postaviti granice te uprkos roditeljskim obavezama ne zaboraviti na potrebe partnera i, na kraju krajeva, one vlastite.
(Ljepota i zdravlje)