Piling tijela – beauty rutina koju zimi ne treba izostavljati

Gotovo smo napamet naučili da je koža naš najveći organ i da joj je upravo zbog toga potrebna posebna njega. Kako smo se intenzivno pripremali za tople ljetne dane i mijenjali svoju skin care rutinu, sada je vrijeme da se pripremimo i za zimski period i pružimo našoj koži posebnu njegu, koja će joj prijati tokom hladnih zimskih dana.

Tokom hladnijih mjeseci koža je sklona dehidraciji, pucanju, iritaciji i perutanju, zato je veoma važno da u našu zimsku beauty rutinu uvedemo piling tijela, kako bi koža bila glatka, meka i dubinski nahranjena.

Kada formiramo našu beauty rutinu, skloni smo da se fokusiramo samo na kožu lica, ali da bi koža bila lijepa i njegovana, potrebno je podjednaku pažnju posvetiti njezi cijelog tijela. Kako tokom hladnijih mjeseci naša koža stalno mijenja uslove u kojima se nalazi, od toplih prostorija, do svježeg vazduha, neophodno je temeljno hidrirati, kako kožu lica, tako i cijelog tijela.

Pilinzi za tijelo su proizvodi koji uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože, čine je glatkom, čistom i omogućavaju joj da dubinski upije proizvode za hidrataciju, te očuva svoju prirodnu vlažnost tokom cijelog dana. Važno je da tokom tuširanja, barem 2 puta nedjeljno odradite temeljan piling kože cijelog tijela. Odaberite neki blaži piling, na biljnoj bazi, koji ne djeluje agresivno na vašu kožu, a podjednako je efikasan i učinkovit. Najbolji odabir pilinga za njegu i hidrataciju kože tokom zime su oni na bazi meda, morske soli i sjemenki voća.

Neka ove zime vaša koža bude meka i sjajna iz dana u dan, uz adekvatne beauty navike koje ne smijete ignorisati!
(Ljepota i zdravlje)