Poljsko izdanje magazina Vog protiv političke odluke! (FOTO

Anja Rubik,

Anja na licu ima naslikanu crvenu munju, simbol protesta žena protiv zakona koji zabranjuje abortus u gotovo svim slučajevima. Nakon besa javnosti, usvajanje kontroverznog zakona je odloženo.

Sada je i poljski časopis otvoreno zauzeo stav protiv presude u svom najnovijem izdanju, na kojem su istaknute reči “snaga žena”.

“Sve što se tiče Poljaka odnosi se i na nas. To je slučaj od prvog izdanja poljskog Voga i uvek će biti tako”, navodi se u izjavi redakcije “Vog Poland”.

Rubikova je objavila naslovnicu na sopstvenom Instagramu, nazvavši je jednom od “najvažnijih i najličnijih naslovnica i portreta u karijeri”.

Pravo žene da bira je lakmusov test za zdravo, progresivno društvo. Ovaj trenutak će uticati na poljsko društvo u narednim decenijama. Država ograničava žene potpunom zabranom pobačaja i ograničavanjem njihovih reproduktivnih prava. Reproduktivna prava su ljudska prava, garantuju slobodu odlučivanja o našem životu, našim telima, našem zdravlju i našoj sudbini“, napisala je manekenka.

(Stil.kurir.rs)