Poslije raskida: 3 znaka da ste spremni za novu vezu

Iako je neposredno poslije raskida teško krenuti dalje, bitno je da kada vam se nakon nekog vremena misli slegnu, sebi ipak date šansu. Možda još niste sigurne da je pravo vrijeme da nekom drugom pružite šansu, ali postoji nekoliko jasnih znakova da ste potpuno spremne za novo emotivno poglavlje.

1. Obraćate pažnju na druge momke
Dugo niste pomislili ni na jednog momka, ali sada primjećujete da vaš kolega ima lijep osmijeh. Znači da je stara priča definitivno završena i da ste spremne da krenete u potragu za dečkom koji bi mogao da vas obori s nogu i izbriše sva ružna iskustva iz prošle veze. Suptilno flertovanje je najbolji način da stignete do svog cilja.

2. Osjećate leptiriće u stomaku
Mislile ste da se to nikada neće desiti, ali jedan dečko uspješno budi vaše simpatije. Sve više se smijete i jedva čekate njegovu poruku. To je jasan znak da ste spremne da krenete ispočetka.

3. Više ne razmišljate o bivšem dečku
Umjesto da se nostalgično sjećate trenutaka iz prethodne veze, sve više razmišljate o tome, kakav bi potencijal mogla da ima veza u koju sada želite da se upustite. Brinete o sebi i osjećate da je raskid prethodne veze bio prava odluka.
(Ljepota i zdravlje)