POTRES Restoran Oaza dijeli besplatne obroke za pogođene potresom

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Obitelji s Markuševca potres je uništio kuću; Ne znamo što sad 

Udruga O.a.za (Održiva Alternativa Zajednici), iza koje stoji društveno poduzeće Oaza d.o.o. s restoranom u zagrebačkoj Radićevoj ulici OAZA Joyful Kitchen, pokrenulo je kampanju ‘Zagreb Earthquake – Food for Life', u okviru koje će djelatnici tvrtke kuhati i dijeliti obroke za građane pogođene potresom koji su u potrebi.

 

– Od sedam kuhara koji inače kuhaju u tom veganskom restoranu, njih 5 će kuhati obroke, a dvoje biti zaduženi za dostavu, koja će biti organizirana prema svim pravilima sigurnosti koja ovih dana vrijede zbog rizika od zaraze korona virusom, kaže Filip Brničević, zadužen za odnose s javnošću u poduzeću.

Dodaje kako će trošak obroka u prvih 14 dana pokriti njihovo poduzeće, dok su za nastavak akcije pokrenuli i crowfounding kampanju i nadaju se da će građani koji su u mogućnosti pomoći da se nastavi ovaj projekt dok god bude postojala potreba. 

– Mi smo neprofitna organizacija i inače smo usmjereni na promociju zdravog života i promicanje aktivnosti koje pomažu ljudima u zajednici. I ovim projektom želimo  potaknuti zajednicu na to da udružimo snage kako bismo pomogli potrebitima u ovoj iznimno teškoj situaciji – kaže Brničević.

U idućih 14 dana u restoranu će se kuhati uobičajeno, kao da radi, tako da će svaki dan biti u ponudi drugi meni, uz jela koja će biti kompletirana kao i u restoranu. 

Svi ljudi kojima je potrebna pomoć u vidu besplatnog obroka koji stiže na adresu trebaju se prijaviti putem obrasca Zagreb Earthquake – Food for Life – Prijave, u okviru kojega će ispuniti osnovne podatke i ukratko objasniti zašto im je pomoć potrebna, kako bi se znalo da obroci doista idu u prave ruke. 

Uplatom donacije na žiro račun, donatori će financirati sirovine za pripremu hrane (namirnice, troškove režija i dostave), dok će osoblje i kuhari restorana hranu pripremati volonterski. U restorani OAZA Joyful Kitchen tako će osigurati vegetarijansku, zdravu i nutritivnu hranu za najmanje 100 cjelovitih obroka dnevno, ljudima na području Zagreba kojima je to potrebno, barem kroz sljedeća dva tjedna.

Iz Oaze posebno ističu kako će cijela kampanja biti provedena pod nadzorom računovodstvene tvrtke, kako bi se osigurala  financijska transparentnost, a po završetku akcije izradit će se financijski izvještaj koji će biti dostupan na web stranici restorana.

Svi koji žele podržati ovaj projekt, sredstva mogu uplatiti preko računa na crowfounding platformi GoGetFounding, pod logom kampanje Zagreb Earthquake – Food for Life – OAZA Joyful Kitchen donates FREE food

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Prizori užasa iz zraka: Ovo su domovi iz epicentra potresa…

 

(24sata.hr)