Pravila za nanošenje krema za samotamnjenje: Piling je nužan

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Zaboravite na figaro: Prirodno nakovrčajte kosu na ove načine

Tubice koje otkrivaju prekrasan, brončani ten sve su popularnije kako se ljeto približava, naročito ako smo manje na suncu. Naime, treba znati da, bez obzira na preplanuli ten, kremu sa zaštitnim faktorom treba i dalje nositi ako idemo na sunce.

POGLEDAJTE VIDEO (Savjeti za njegu kože):

No, prije svega, kožu treba pripremiti na pravila način, savjetuje Travel and Leisure.

Prije aplikacije same formule za samotamnjenje kožu je potrebno pripremiti i napraviti piling barem dva dana prije. Osim toga, koži je toga dana potrebna konkretnija hidratacija, ne samo radi pilinga, već i kako bi bolje “primila” boju.

Preporuka su bogate kreme koje kožu dugotrajno njeguju i hidratiziraju.

Prije samog postupka nanošenja kreme za samotamnjenje, preporuka je i tuširanje, a onda i kompletno sušenje kože. Nakon aplikacije treba odjenuti nešto što se može uprljati, jer trag kreme može ostati i na odjeći, dok se ne osuši.

Pjenaste formule vrlo su praktične jer se mogu lakše razmazati.Tijekom aplikacije treba nositi rukavice, kako dlanovi ne bi postali žuti nakon tretmana.

Kreme za samotamnjenje su ili za tijelo ili za lice, osim ako na samoj tubi nije navedeno drugačije. Neke kreme imaju i vodič boje, odnosno moguće je izabrati točnu nijansu, tonalitet boje.

Nakon što koža potamni, treba je njegovati hidratizirajućim kremama, kako bi boja što dulje trajala. Naime, ako se koža isuši, boja će popucati te će se gornji sloj krenuti perutati.

Skidanje boje također valja napraviti pilingom, kako bi nijansa kože opet bila ujednačena.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Zaboravite na figaro: Prirodno nakovrčajte kosu na ove načine

POGLEDAJTE VIDEO Dean Kotiga: #ZAJEDNO24SATA

(24sata.hr)