Princ William i Kate videopozivom iznenadili učenike i nastavnike škole u Velikoj Britaniji

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea princ William i Kate Middleton iznenadili su učenike i nastavnike u jednoj osnovnoj školi u Velikoj Britaniji kada su ih pozvali na videopoziv dok je zemlja u karantini tokom pandemije koronavirusa.

Kraljevski par je dao podršku školi u Lancashireu na sjeverozapadu Engleske iz
posebnog razloga.

Riječ je o školi koja se nalazi u neposrednoj blizini Opće bolnice Burnley, i otvorena je za djecu pojedinih radnika, uključujući osoblje Nacionalne zdravstvene službe, piše CNN.

“Bravo. Iskreno, vama i svima koji rade uprkos teškoj situaciji. To mora biti da je olakšanje za sve roditelje koji su ključni radnici u ovoj teškoj situaciji. Važno im je da znaju da su njihova djeca na sigurnom mjestu”, poručila je Kate.

Teachers across the UK are dedicating their time to keeping schools open for the children of key workers and vulnerable children.

The Duke and Duchess of Cambridge called teachers and school staff at Casterton Primary Academy to thank them for their hard work and dedication. pic.twitter.com/2h9N66O4EP

— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) April 8, 2020

Razgovarali su i sa nastavnicima i školskim osobljem.

U nastojanju da zaustave širenje koronavirusa, škole u Velikoj Britaniji zatvorile su se 20. marta za sve učenike, osim onih ključnih radnika, uključujući ljekare, medicinske sestre i osoblje supermarketa.

Velika Britanija je u karantini od 24. marta kada je premijer Boris Johnson, koji se trenutno liječi od koronavirusa i nalazi se na intenzivnoj njezi, izdao naredbu o boravku kod kuće, upozoravajući ljude da mogu napustiti svoje domove samo
zbog kupovine ili ukoliko moraju na posao.