PROBLEM u Narodnom frontu: Trudnice imaju simptome korone, a ne prijave to!

“Mi ne možemo odraslu osobu da NATERAMO da govori istinu,” kažu u Narodnom frontu.

Izvor: Guliver/Getty Images/Prostock-Studio

U GAK Narodni front od korona virusazaraženo je 46 zdravstvenih radnika, a 75 je u samoizolaciji.

Situacija u Frontu menja se iz dana u dan, ali lekarka Branka Nikolić kaže da su i dalje najveći problem “trudnice koje ne prijavljuju simptome”!

Najveći problem su trudnice koje ne prijavljuju da imaju simptome korona virusa. Ja ne mogu da nateram odraslu osobu da govori istinu. To je pitanje odgovornosti. Ako želimo da izađemo iz ove situacije, ne smemo ugrožavati jedni druge jer ćemo tako ugroziti i zdravstveni sistem,” upozorila je doktorka Branka Nikolić za Prvu.

Za poslednja 24 časa rođeno je 16 beba, a obavljena su dva carska reza. Jednim od ta dva carska reza porođena je i trudnica koja je zaražena korona virusom.

“Ona je zbog svog stanja prebačena u KBC Dragiša Mišović, a beba je izolovana i pod nadzorom lekara jer je rođena pre vremena,” rekla je doktorka Branka Nikolić za TV Prva.

“Druga trudnica koja je pozitivna na Covid-19, a koja leži kod nas, smeštena je na posebno odeljenje, ne meša se sa ostalim pacijentima. Zaposleni, koji brinu o njoj, ne dolaze u kontakt sa nama,” dodala je doktorka.

Ona je objasnila da se situacija u “Narodnom frontu” menja iz dana u dan.

“To je sasvim prirodno tokom pandemije. U narednim danima očekujemo da sve više osoblja bude pozitivno na korona virus. Za sada radimo normalno. To što u poslednja 24 časa imamo 16 beba, to je jako lepa vest. U ovom trenutku imamo 32 deteta u porodilištu o kojima brinemo, mi smo njihova prva bezbedna kuća,” rekla je ona, a prenosi “Telegraf”.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je ukupno zaraženo 2.200 ljudi, a preminulo ih je 58.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera – zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.