Promjena jutarnje rutine mogla bi narušiti balans kože lica

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Koža postaje ovisna o deziću, a postoji način da to spriječite

Rad od kuće promijenio je naše navike, a jedna od njih svakako je jutarnja rutina, pošto sada nema potrebe za toliko šminke (možda uopće ne), manje smo izloženi suncu i posljedicama zagađenja urbanog zraka. Svakako smo smanjili i količinu čistača koji koristimo, pošto koža sada diše i nema toliko slojeva.

– Ako ste sada usvojili kompleksniji ritual njege kože te sada aplicirate niz formula, koža bi mogla patiti za odmorom. Istovremeno, moramo paziti da ne budemo previše lijeni, odnosno da ignoriramo potrebe kože, postat će buntovna – komentirala je dermatologica Kenneth Howe za Well and Good.

Jutarnji rituali imaju drugu ulogu od dnevnih i nipošto ujutro ne bismo smjeli preskakati osnovni korak njege kože.

– Generalna razlika između večernje i jutarnje rutine je činjenica da jutarnji štite, a noćni popravljaju i obnavljaju. Stoga je važno zadržati barem minimalne varijante obje rutine – ističe dermatologica Michele Faber.

Predlaže da, ako rano vježbamo, jutarnju rutinu ostavimo za nakon treninga.

Obavezno savjetuje korištenje čistača, seruma koji hidratizira i formule sa zaštitnim faktorom.

– Ako imate masnu kožu, čistite je kao i prije, dva puta na dan. Ujutro bi trebalo očistiti kožu i ako koristite retinol ili glikolnu kiselinu, u formulama navečer, jer one ne vole sunce – izjavila je Howe.

Serum je najbolji način da hidratiziramo kožu, u samo jednom koraku. Poželjno je da ima i anti-age vitamine, poput C i E.

– Hidratacija je važna za sve tipove kože, ali i za one s ekcemima. Također je ujutro obavezna krema sa zaštitnim faktorom, bez obzira ostajete li kod kuće cijeli tan – zaključuje dermatologica.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Koža postaje ovisna o deziću, a postoji način da to spriječite

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

(24sata.hr)