Prvi muž Brižit Makron sahranjen u najstrožoj tajnosti krajem prošle godine!

Brižit Markon,

Andre-Lui Aizier i Brižit Makron su se venčali 1974. godine i ubrzo nakon toga dobili troje dece: Sebastiena (1975.), Laurensea (1977.) i Tifani (1984.).

Nakon godina porodične sreće, brak je ušao u turbulentno razdoblje nakon što je Brižit, tada učiteljica književnosti, upoznala izvesnog Emanuela Makrona. Sa svojim je učenikom mnogo razgovarala o književnosti i pozorištu, a 1994. mladi Makron priznao je svojoj učiteljici šta oseća prema njoj. Iako su osećanja bila uzajamna, Brižit je imala porodicu koje se nije želela da se odrekne, pa je svoju vezu s Makronom održavala u diskreciji.

Braku je presudio pokojni Andre-Lui Aizier, koji je predao papire za razvod, koji nije tekao glatko i okončan je tek 2006. godine. Sledeće godine, Brižit se udala za Emanuela Makrona.

Brižit Makron zasenila prvu damu Litvanije: Haljina i kaput u savršenoj nijansi plave boje! (FOTO)

Nakon razvoda od Brižit, Andre-Lui Aizier odlučio se za potpunu diskreciju. Pred predsedničke izbore 2017. brojni novinari su pokušali da pronađu bilo kakav trag o bankaru kako bi dobili intervju, ali nikome to nije pošlo za rukom.

Čak je i vest o njegovoj smrti dugo čuvana u tajnosti, sve do 8. oktobra kada je njegova mlađa ćerka Tifani, u kolumni Paris Matcha otkrila da je prvi suprug prve dame Francuske preminuo krajem prošle godine.

‘Moj otac je mrtav. Sahranila sam ga u najstrožoj privatnosti 24. decembra. Obožavala sam ga, bio je posebno biće, nekomformista koji je svoju anonimnost cenio više od svega. To se mora poštovati', objašnjava Tifani u kolumni.

Kako navodi časopis Closer, bivši suprug francuske prve dame sahranjen je na groblju Pjer-Lašez u Parizu, poznatom kao večno počivalište Džima Morisona i Oskara Vajlda. Čovek koji je cenio anonimnost svoj je večni spokoj našao u društvu brojnih slavnih, između ostalih i Balzaka, Šopena (srce je sahranjeno u Varšavi), Edit Pjaf, Marsela Prusta i brojnih drugih.

Britanski Daily Mail pokušao je od osoba bliskih Brižit Makron da sazna da li je prisustvovala sahrani, ali niko nije želeo da otkrije taj podatak.