Prvi put s djetetom na more – šta morate ponijeti?

Kada roditelji osiguraju sve potrebno za siguran i ugodan put na more, mogu se u miru posvetiti pripremanju spiska stvari koje su potrebne za ljetovanje iz snova s njihovim mališanom.

Jednom kada počnu sastavljati spisak roditeljima će se činiti da će im njihov automobil postati premalen za stvari koje moraju ponijeti svojim mališanima. Svjesni da se ne navikavaju sva djeca jednako na promjene, roditelji posežu za svim stvarima za koje pomisle da će im olakšati promjenu. Uz igračke ili posteljinu koje će ih umiriti, roditelji moraju voditi brigu o još mnogo stvari. No, krenimo redom.
#1 Odjeća
Iako mnogo roditelja, ali i mališana, ljeti voli hodati bez odjeće, ona je ipak potrebna. Za odlazak na plažu preporučujemo vam odjeću s UV zaštitom koja će djeci osigurati zaštitu kada se krema sa zaštitnim faktorom ispere u moru ili bazenu. Uz pregršt pamučne odjeće koja je mnogim roditeljima opravdano najdraža, ne zaboravite na sandale za plažu za ugodno i sigurno istraživanje po kamenčićima. U vašoj torbi je sigurno već i šeširić sa zaštitnim faktorom.

#2 Higijena i zdravlje
Ako vam kadica za kupanje zauzima previše mjesta u automobilu, a dijete još ne hoda samostalno, ponesite samo podlogu za kupanje. Naravno, ručnici s kapuljačom su obavezni, pa osim za plažu, potreban vam je i jedan za večernje kupanje. Uz omiljene kreme i zaštitu od sunca (obavezno SPF 50), odvojite jednu kozmetičku torbicu koja će biti putujuća apoteka: aspirator za nos, makazice za nokte, sredstvo za dezinfekciju rana i lijekove za spuštanje temperature. Savjetujte se s doktorom prije dolaska na more što bi još bilo dobro za ponijeti.

#3 Igračke
Ne pretjerujte s igračkama i iskoristite blagodati mora. Kantica i lopatica ili lopta su omiljeni morski rekviziti. Možda romobil ili tricikl večernje šetnje za velike, dok će mali uživati u kišobran kolicima, a roditelji biti zahvalni na dodatnom prostoru u gepeku. No, ipak se fokusirajte na sve potrebno za kupanje. Šlauf od prvog dana uči vaše dijete pravilnom položaju za plivanje. Imate li dvorište, bazen će pružiti cjelodnevnu zabavu vašoj djeci, čak i ako je more hladno.

#4 Prenesite osjećaj doma
Pomjeriti se iz sigurnosti svog doma, maloj djeci često je velika promjena i na roditeljima je da im ugode i potrude se da prilagođavanje prođe najnježnije. Obavezno ponesite omiljenu igračku ili onaj predmet koji ga/je smiruje. Uspavljuje li se vaše dijete uz muziku? Neka njegov putni krevetić svira baš kao i krevetić kod kuće…
(Ljepota i zdravlje)