Razlozi zbog kojih morate da posjetite dermatologa…

Često imamo problema sa kožom, ali tome ne pridajemo mnogo značaja, već samo pustimo da prođe. Nekada bi trebalo da se obratimo dermatologu, jer problemi na koži mogu da kriju mnogo ozbiljnije probleme.

Otkrivamo vam pet razloga zbog kojih bi trebalo da se obratite dermatologu.
#1 Dugotrajan osip
Ako na bilo kojem dijelu kože imate osip koji vas svrbi i traje više od sedam dana, obvezno potražite pomoć dermatologa.

#2 Crveni isušeni pečati
Crveni pečati koje se pojavljuju na licu i vratu mogu biti povezani sa stresom, određenom alergijskom reakcijom. Bez obzira na uzrok, posjetite dermatologa, posebno ako se pečati šire.
#3 Preosjetljiva koža
Ako imate problem da pronađete pravi proizvod za njegu kože, onda obvezno posjetite dermatologa koji će vam propisati pravi proizvod.

#4 Vaša koža je puna bubuljica
Ako oduvijek imate čistu kožu, a odjednom primjetite da imate puno bubuljica, idite kod dermatologa. Akne kao poremećaj u radu lojnih žlijezda nisu samo estetski, već su i zdravstveni problem.
#5 Gubite puno kose
Neobjašnjivo, iznenadno i izraženo ispadanje kose može biti zabrinjavajuće. Ako niste pod stresom ili niste promijenili ništa u svojoj rutini za njegu kose, a ipak je gubite, nemojte čekati da postane gore. Ako sumnjate da nešto nije u redu, posjetite dermatologa koji će vam pogledati vlasište i ustanoviti u čemu je problem.
(Ljepota i zdravlje)