RUKE SU VAM SUVE I ISPUCALE USLED ČESTOG PRANJA? Proverite kako da se u 2 KORAKA rešite ovog problema i povratite mekoću

Suva, oštećena koža koja puca, pa čak i krvari… Mnogi su zbog učestalijeg pranja ruku u poslednje vreme suočeni s ovim problemima.

Ipak, jedna od najvažnijih stvari koju možemo činiti kako bi sprečili širenje virusa korona jeste da često i temeljno peremo ruke ili da, ako nam voda i sapun u nekom trenutku nisu dostupni, koristimo sredstvo za dezinfikovanje na bazi alkohola.

Ovih pravila zato ćemo se i dalje vrlo rado pridržavati, jer je to najmanje što možemo učiniti u kriznom radzbolju, međutim, postoje stvari koje možemo učiniti i za našu suvu i ispucalu kožu, kojoj preterano pranje i upotreba sredstava za pranje s vremenom crpe prirodnu zaštitnu barijeru, zbog čega ruke postaju ne samo suve, nego i bolne.

Između ostalog, u kućnoj radinosti kožu ruku možete nahraniti pomoću bogate maske za koju su vam potrebne samo dve stvari.

Prva stvar je bogata krema za ruke, može i ona koju već koristite.

Druga stvar su rukavice koje mogu i ne moraju biti od lateksa, a ako nemate rukavice, poslužiće i neki prianjajući materijal, poput prianjajuće folije.

Ono što treba uraditi jeste – umasirati kremu u problematična područja i prekriti ruke rukavicama ili folijom i ostaviti ih tako pola sata. Nakon pola sata skinite rukavice/foliju i umasirajte ostatak kreme – i to je to.

I ne zaboravite – opcija da smanjite i skratite pranje ruku ne dolazi u obzir. U razdoblju u kojem je prisutan već rizik od infekcije virusom, suve i ispucale ruke su definitivno bolji izbor od zaraze.

( Zadovoljna.hr )