Sada možete izračunati koliko će vam zalihe WC papira trajati

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Liječnici širom svijeta pozivaju: Ostanite doma, mi ne možemo!

U posljednje vrijeme svi smo svjedoci nekontrolirane kupnje toaletnog papira u trgovinama. Tom prigodom na internetu je osvanula stranica koja odgovara na pitanje koliko dana će vam trajati zalihe papira koje imate kod kuće. 

Nova stranica pod nazivom howmuchtoiletpaper.com nudi matematički izračun. 

 

Naime, kalkulator se sastoji od dvije osnovne trakice na kojima označite koliko komada imate i koliko puta dnevno obavljate nuždu. Nakon toga, kalkulator izračuna koliko dana će trajati vaše zalihe. 

Ako na primjer imate četiri role toalet papira i dnevno obavljate dvije nužde, web stranica kaže da će vam one trajati 32 dana. 

Postoje i ‘dodatne opcije' poput broja dana u karanteni, broj ukućana te koliko listova papira koristite prilikom nužde. 

Stranicu je do sada posjetilo više od dva milijuna ljudi, a cilj je smanjiti mogući nedostatak  toaletnog papira širom svijeta. 

Kreirali su je Ben Sassoon, londonski student i programer softvera te Sam Harris, umjetnik, nakon što su razgovarali o tome koliko toaletnog papira koriste svakodnevno te kako bi se to moglo mijenjati za vrijeme pandemije.

Isto tako tu je i molba da se ljudi suzdrže od sebičnosti i neracionalne kupovine svih paketa koje mogu naći u njihovoj lokalnoj trgovini, jer pritom ne ostaje ništa za druge, piše Fox News. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ispovijest majke iz Italije: Ja sam ti, ali tri tjedna prije tebe 

#ZAJEDNO24SATA sa znanstvenikom Gordanom Laucom

 

(24sata.hr)