Samo se ovako pravilno koristi suvi šampon!

U danima kada nemamo vremena da operemo kosu, suvi šampon je spas – proizvod koji savršeno kamuflira masni koren kose. Ako ga koristite, ali ne vidite rezultate, možda je zapravo problem u vašem načinu primene.

Kako pravilno primeniti suvi šampon?

Korak 1

Nakon što ste vrlo dobro protresli šampon, počnite da delite kosu na pramenove.

Korak 2

Držeći bočicu na udaljenosti od 10 cm, prskajte koren kose samo na mestima gde se akumulira najviše masnoće. Oprez! Ako bočicu držite preblizu korenu kose, veća je verovatnoća da će neželjeni ostaci proizvoda ostati u tom području, a ponekad ih je teško ukloniti. Takođe, nemojte preterati sa sprejom. Mala količina samo na masnim delovima kose je dovoljna da se uvidi razlika.

Korak 3

Treći korak je ono što većina žena čini pogrešno. Umesto da odmah masirate koren kose, dajte proizvodu malo vremena da deluje. Iskoristite ovih 3 ili 5 minuta da biste dovršili šminku! Zatim lagano masirajte koren kose da biste aktivirali sastojke. Ako nakon završetka trećeg koraka postoje beli ostaci, onda kosu možete češljati da biste uklonili ostatke šampona.

Bonus saveti – Ako ste brineta, kladite se na transparentne suve šampone koji neće ostavljati vidljive bele ostatke na kosi.

Suvi šampon ne može zameniti klasični šampon. Ovo je hitno rešenje. U stvari, prekomerna upotreba može začepiti folikule dlake, zarobiti prirodna ulja i sprečiti normalan ciklus obnavljanja ćelija kože, što dugoročno izlaže riziku od pojave peruti. Stoga bi njegovu upotrebu trebalo ograničiti na 1-2 puta nedeljno.