Savjet stručnjaka: Trikovi koji će vam ‘popraviti’ boju za kosu

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Frizer slavnih pokazao kako si dečki mogu sami skratiti kosu

Kućno sređivanje kose ima niz pravila, od vremena koje provodimo s bojom na glavi, do izbora same nijanse. Jednostavno je uzeti kutiju u drogeriji, no treba znati da je moguće da boja neće biti ista kao i ona na kutiji.

– Kao prvo, pigmentu treba određeno vrijeme kako bi se razvio. Kod bojanja je važno da vam se ne žuri i još važnije da ne zaboravite da imate boju na kosi pa ju držite predugo.  Na svakoj boji piše trajanje procesa, držite se toga kako bi dobili željenu nijansu – ističe Ana Kuštre, suvlasnica salona ‘Do šminke i frizure za pol vure'.

Žuta neželjena boja

Plavuše žele svoje divne nijanse, no često se desi problem žutila.

– Da biste bili plavi, a ne žuti ili narančasti, uvijek koristite i sive pigmente, svi mi imamo već prirodnog žutila u kosi pa spriječite da on zavlada vašom bojom. Osim sivog pigmenta u boji za održavanje lijepe plave nijanse potrebni su silver šamponi, koristite ih s rukavicama – savjetuje Kuštre.

Njega kose | Autor: Unsplash

Može se desiti i da boja na kutiji nije boja koju ste dobili na kosi.

– Bez obzira na aplikatore u kutiji, predlažem da ipak koristite i kist za bojanje kose, on će temeljitije nanijeti boju na korijen kose. Kako bi boja u potpunosti obojila kosu, savjetujem vam da 10 minuta prije isteka vremena prstima boju umasirate i dobro utrljate u cijelu dužinu kose. Tako držite ostatak vremena – ističe stilistica kose.

Ako sijeda nije ipak prekrivena, nanesite veće količine boje, na pramen po pramen te nabavite nijansu svjetliju od one koju želite.

– Osim što ste vjerojatno uneredili cijelu svoju kupaonicu s tamnom bojom najvjerojatnije ste pobojali i svoje čelo, uši i vrat. To je sasvim normalno. Trudeći se da sve pokrijete bojom nastradala je i koža. Boju pokušajte ukloniti tako da na vaticu stavite alkohol, a pušači imaju najučinkovitije rješenje. Na vaticu dodajte hranjivu kremu i pepeo i s time lako skinite boju s kože – otkriva Kuštre.

PA/Pixsell | Autor: PA/Pixsell

Nakon otklanjanja boje s kože, lice obavezno nahranite kremom.

– Njegujte i kosu nakon bojanja i obavezno stavite regenerator ili masku koju ste dobili u kutiji. Kosi treba adekvatna kolor njega kako bi naglasila pigment, dala kosi sjaj i hidrataciju – zaključuje frizerka.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Frizer slavnih pokazao kako si dečki mogu sami skratiti kosu

POGLEDAJTE VIDEO Tarik Filipović: #ZAJEDNO24SATA

 

(24sata.hr)