Sećate li se kad je Denis Rodman obukao venčanicu i OŽENIO SE SOBOM?

Slavni košarkaš uvek je bio vrlo ekscentričan, a iz ove perspektive — i godinama ispred svog vremena, ali ovaj potez je čak i od njega bio previšeLegendarni košarkaš Čikago bulsa privlačio je pažnju kako na terenu tako i van njega.


Nosio je žensku odeću, imao otkačene frizure, tvrdio je da mu je Madona nudila 20 miliona dolara da joj napravi dete, pojavio se na jednom rvačkom meču kao učesnik i nastupio pod imenom Rodzila, družio se s Kim Džongom Unom… Ipak, jedno od najvećih iznenađenja priredio je svetu kad se — oženio samim sobom. 


Sada već davne 1996. godine, dok je još to bilo tabu, Denis Rodman se deklarisao kao biseksualac, što je veliki korak za bilo koga, a kamoli za profesionalnog sportistu i svetsku zvezdu. Uz to, otvoreno je pričao o tome kako je rado nosio žensku odeću. U čast ovom trenutku samospoznaje, Rodman je odlučio da se oženi sobom, tačnije da se uda za samog sebe, i to u okviru promocije njegovih memoara “Loš koliko želim da budem”. Zato je obukao venčanicu šivenu po meri, sve s velom i dugačakim belim rukavicama, a o njegovom make-up izdanju za taj dan brinuo je čuveni šminker Kevin Okoin.

Everyone's been so generous, suggesting florists, caterers…Dennis Rodman even offered me his old wedding dress! pic.twitter.com/QAxBs9WHxm

— Jenny McC-Wahlberg (@JennyMcCarthy) April 17, 2014

“Venčanje” se održalo u knjižari Barnes & Noble u njujorškoj Petoj aveniji, gde je Rodman stigao u kočiji koju su vukli konji, a u knjižaru su ga uvele žene odevene u elegantna muška odela. Promocija je nesumnjivo uspela — hiljade Njujorčana okupile su se da vide Rodmana, a njegova autobiografija bila je bestseler i na prvom mestu najprodavanijih knjiga naredna četiri meseca.

throwback to dennis rodman going out in a wedding dress in the 90s pic.twitter.com/PMZuJ3RsbE

— HARK, TRITON, HARK @ strIve? (@pitysexhaver) November 14, 2019

Kasnije se pisalo i da je košarkaš za ovaj potez dobio čak 10 miliona dolara…

Dennis Rodman received 10 million dollars to wear the wedding dress to celebrate his book release. pic.twitter.com/ZfKBQm4tJY

— What The F*** Facts (@WhatTheFFacts) June 5, 2014

… a napravljena je i lutka mlade s njegovim likom!

Who wants it? Dennis Rodman wedding Barbie $45 pic.twitter.com/TQu18RuQ

— Joodlerdoodlen (@lionelfranknstn) December 23, 2012

Dennis Rodman rocking up to his own book signing in a carriage and wedding dress, announcing he was bisexual and that he was marrying himself is the most biconic moment of the century pic.twitter.com/nE5UtjXXQA

— Nevena (@nevenaspirovska) May 4, 2020

Danas, ovaj neobičan marketinški potez smatra se epskim momentom i trenutkom kada je košarkaš inspirisao ljude širom sveta da izraze sebe i svoju seksualnost onako kako žele, bez brige o mišljenju drugih. Godinama kasnije, sam Rodman je parodirao ovaj trenutak u okviru promocije njegovog dokumentarca “30 za 30” iz 2009. godine.

( Glossy )