Šest saveta kako ne preterati s kupovinom dečjih poklona za PRAZNIKE!

Svako dete očekuje poklon, ali mu ne smete ispunjavati sve želje

Decembar je mesec darivanja, ali to ne znači da bismo trebali preterati s  i mališanima kupiti sve ono što požele. Donosimo vam savete koje će vam pomoći da deca ne izgube entuzijazam, ali i da ne zaborave pravi smisao Božića.

1. Kupite jedan veliki poklon


Kada se deca jednom nauče na određenu količinu darova, postaju sve zahtevnija i nezahvalnija za stvari koje dobiju. Na božićno jutro stavite pod bor jedan poklon koji su deca poželela, a njihove božićne čarapice napunite slatkišima.

2. Poklon s iskustvima


Iskustveni pokloni najduže se pamte. Stoga darujte djeci ulaznice za zoološki vrt, članstvo u biblioteci ili nešto slično. Pokažite deci da je iskustveni poklon najbolji dar.

3. Neka deke i bake kupe jedan skuplji poklon


Deke i bake u većini slučajeva imaju duboko ukorijenjenu potrebu da razmaze svoje unuke. Dogovorite se s njima da deci kupe samo jednu stvar koju oni baš žele. Vaša kreditna kartica bit će vam zahvalna, deca će biti srećna zbog dobijenog poklona, a dedovi i bake uživaće u osmehu svojih unuka. Na taj način svi pobeđuju.

4. Ostavite dar za rođendan


Ako vaše dete dobije koji dar viška, spremite ga na sigurno te zapišite ko ga je doneo. Kada vašem mališanu bude rođendan, izvadite ga i dajte mu ga u ime te osobe.

5. Tražite prave stvari od prijatelja i rodbine


Fokusirajte se na kvalitet poklona. Ciljajte na darove koji povećavaju kreativnost, talente ili motoričke sposobnosti, kao što su instrumenti i boje za crtanje. Deca vole otkrivati ​​nove talente. To jača njihovo samopouzdanje i poverenje.

6. Naučite ih zahvalnosti


Naučite decu da svake godine odaberu jedan poklon i doniraju ga lokalnoj dečjoj bolnici. Naučite ih da budu zahvalna. Zahvalna deca zadovoljnija su svojim životima, bolje prolaze u školi te su manje zavidna.

( Zadovoljna.hr )