Sjajni saveti kako da izgledate mlađe i svežije u rekordnom roku!

To se dešava zbog toga što boje i formule koje birate direktno utiču na to koliko sveže izgledate. Uz prave proizvode i trikove nanošenja, sasvim sigurno možete izgledati mladoliko, a ako se pridržavate sledećih malih trikova, možete izgledati i do deset godina mlađe.

Prajmer za sitne linije

Kome je potreban prajmer kada se nanose izdašne količine hidratantne kreme? Zapravo, vama.

Prajmeri sadrže glatke silikone koji popunjavaju i omekšavaju sitne bore i linije usled čega vaša koža prirodno reflektuje svetlost i blista. Pored toga, prajmer omogućuje lakše i efikasnije nanošenje pudera kao i da ga lakše ujednačite.

Ujednačite izgled kože

Ponekad je potrebno prekriti samo par problematičnih područja – mrlje nastale usled izlaganja suncu, tamne kolutove ili crvenilo oko nosa – pa vam je prvi instinkt da najpre koristite korektor pa onda puder.

Ali, trebalo bi da uradite potpuno suprotno: prvo nanesite puder. Koristite one koji sadrže izuzetno hidratantne sastojke i koji su formulisani za starenje kože. Nakon toga nanesite korektor na područja kojima je potrebna veća pokrivenost.

Izbrišite nesavršenosti

Jednom kada ujednačite kožu, iznenadićete se koliko je malo korektora potrebno da biste završile posao prikrivanja nesavršenosti na koži.

Koristite pigmentisane formule (a koje nisu previše tečne) tako da će vam trebati sasvim male količine (poput veličine zrna graška). Da biste ga naneli, nežno utapkajte na potrebno područje (nemojte trljati).

Nanesite senku

Nanesite suptilno tamniju, svetlucavu senku – počnite od spoljašnjeg ugla kapka i izednačite iznad pregiba.

Ne zaboravite hajlajter

Stvorite efekat savršene kože, poput nekog nežnog filtera na Instagramu, tako što ćete naneti hajlajter tik iznad jagodica.

Izgledajte što svežije

Želite da postignete sveži sjaj? To možete ukoliko koristite kremaste vrste rumenila, a koje su u živahnim nijansama ružičaste boje.

Nežni karmin

Koža na usnama je tanka i na njoj se ne nalaze lojne žlijezde, a usled čega linije postaju vidljivije. Prilikom odabira karmina, najbolje je da se odlučite za one koji sadrže hidratantne sastojke, poput glicerina i šea putera. Najbolja boja? Nežna, ali efektna, nude ružičasta, koja laska svakom tenu.

(Stil.kurir.rs/Minimagazin)