Sladoled od ZELENOG ČAJA?Da, postoji i jako je ZDRAV! – PRess Serbia

Prvo, zeleni čaj sadrži alkaloide, uključujući i kofein, koji je odgovoran za tonus kože i održava energetski balans u organizmu, kao i stimulisanje mentalnih i fizičkih performansa.

Drugo, korisna supstanca tanin zelenom čaju daje jedinstven ukus. Tanin jača krvne sudove, pomaže varenje i ima svojstva dezinfekcije, uključujući sposobnost da izlučuje i radioaktivne elemente. Zato se zeleni čaj smatra odličnim za prevenciju raka.

Treće, zeleni čaj sadrži mnogo katehina – poznati antioksidans koji poboljšava metabolizam i, po mnogima, pomaže da se sačuva lepota i mladost.

Zeleni čaj se često koristi u raznim dijetama – uglavnom zbog katehina, koje normalizuju težinu i vrši prirodnu detoksikaciju tela. Pored ove tri komponente zeleni čaj sadrže redak vitamin P, sprečava upale, toksičnost, alergijske reakcije, jača imuni i kardiovaskularnog sistem.

Veoma je korisno da pijete zeleni čaj, jer takođe smanjuje temperaturu tela i uklanjanje umor brzo.

Sladoled od zelenog čaja

Osvežavajući alternativa klasičnim ukusima – sladoled od zelenog čaja je savršen kao letnje desert.

Sastojci:

  • 1 litar punomasnog mleka
  • 5 kašičica zelenog čaja
  • 7 kašika šećera
  • Pola konzerve kondenzovanog mleka​

Priprema:

Stavite mleko na srednje jakoj vatri. Ne dozvolite da proključa i dodajte mleku šećer i zeleni čaj. Poklopite šerpu poklopcem i ostaviti na laganoj vatri.

Procedite mleko, dodajte kondenzovano mleko i staviti ga u kalup. Stavite u zamrzivač na 2 sata. Izvadite iz zamrzivača, malo otopite i nežno umutite u krem u blenderu.

Rasporedite sladoled u šolje i ostavite sladoled u zamrzivač još 2 sata.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/MAGAZIN NOVOSTI