Sloboda Mićalović otvoreno o mukama koje je imala zbog leskovačkog akcenta

Malo je poznato da je šarmantna glumica rođena i odrasla na jugu Srbije


foto: Marina Lopičić

O svojim studentskim danima, snalažljivosti ali i neprijatnostima koje je imala zbog “neobičnog ” govora, Sloboda Boba Mićalović otvoreno je pričala u emisiji Ivana Stankovića “Šta sam sebi & ko sam tebi” na televiziji K1.

 

Moraš biti snalažljiv kada sa 17 godina upišeš fakultet i iz Leskovca dođeš u Beograd i nemaš nikoga. Imala sam ja Vericu Rakočević koja mi je tetka, ali ona žena ima svoju porodicu, decu, nisam mogla da joj se “nakačim na vrat” i da živim tu. I onda moraš da shvatiš da moraš da se boriš. Moje opredeljenje je bilo da se borim kvalitetom, ulogama, talentom — rekla je Sloboda Mićalović.

 

Na pitanje da li joj je bilo teško da prepoznatljivi leskovački akcenat prilagodi beogradskom, rekla je:

 

Da. Smejali su mi se, uglavnom, i nije mi bilo prijatno. Ali sam ja bila toliko stabilna i rekla sam: “Čekajte, ljudi, pa dajte mi malo vremena”. Odlučila sam da radim na tome sa profesorkom Mrkić, koja je strpljivo radila sa mnom.

 

 

Ipak, kaže, kada je “uhvati” jača emocija i te kako zna da se prebaci na leskovački akcenat.

 

Kada nešto objašnjavam ili se raspravljamo oko nečega, Vojin mi ispravi akcenat, pa ga i ja ispravim, pa nastavim dalje da objašnjavam — priča kroz smeh Sloboda.

 

 

( Izvor: K1, Blic žena )