SNIMAK KOJI JE DIRNUO SVET: Nije smela da zagrli mamu, zato je uradila…

Koronavirus rastavio mamu i ćerku…

Izvor: youtube/ CGTN

U središtu epidemije koronavirusa, u kineskoj provinciji Guangdung, gde svakodnevno umiru na desetine zaraženih, dogodila se dirljiva scena o kojoj “bruje” društvene mreže. 

Devojčica Sijao Fei je  12. februara otišla u bolnicu u gradu Dunguanu na jugu Kine da poseti majku, medicinsku sestru, koja je svoj rođendan provela brinući o pacijentima zaraženim smrtonosnim virusom.

Devojčica je želela da zagrli majku i čestita joj rođendan, ali joj to nije bilo dozvoljeno zbog rizika od zaraze.

“Istrčala je iz automobila i htela je da me zagrli, ali sam se izmakla i rekla joj, ‘Ne, mama ne može da te zagrli zato što sam već počela da radim sa zaraženim pacijentima'”, prepričava događaj Feng Đijahui koja kaže da joj je cela situacija jako teško pala jer od kraja januara nije videla porodicu.

Devojčica pleše za mamuIzvor: youtube/ CGTN

Bile su prinuđene da smisle neko drugo rešenje. ne mogavši da je dodirne, Sijao Fei je odlučila da mami na rođendan podari ples. Uz pesmu “Slušaj, želim da ti kažem ‘hvala', devojčica je na razdaljini od tri metara, sa maskom na licu, plesala za mamu.

Za vrlo kratko vreme, ovaj dirljivi video-snimak postao je veoma popularan ne samo na kineskim društvenim mrežama, već i širom sveta.