Srećni parovi nisu takvi slučajno, već zbog ovih navika

Ako ste se pitali šta je zajedničko parovima koji uživaju u srećnom braku ili vezi, evo odgovora.

Izvor: Guliver/Getty Images/Jovanmandic

Nijedan brak nije savršen, ali da bi bio dobar i da biste bili srećni, potrebno je da uložite malo truda. A da ne biste previše lutali i pitali se šta treba da radite, “ukradite” navike srećnih parova.

Često se drže za ruke

Ne potcenjujte važnost ovih malih gestova kojima se pokazuju ljubav i pažnja! Vaša koža pamti i pozitivne i negativne dodire, a držanje za ruke je sjajan način da utkate više ljubavi u svoje sećanje.

Primećuju dobre stvari

Ako želite da budete srećan par, oboje morate da se potrudite da više obraćate pažnju na dobre stvari. Partneri lako posustanu i u svađi ili nekom ne baš sjajnom periodu veze/braka zaborave na sve dobre partnerove osobine.

Dakle, obratite pažnju na dobre stvari i cenite ih!

Ne plaše se dobre svađe

Srećni parovi znaju da su svađe nekad neizbežne kao deo svake veze ili braka. I zato ne izbegavaju konflikt, već umeju da ga reše na zdrav način. Ono što je važno za zdravu svađu je da se potrudite da stvarno saslušate jedno drugo, umesto da samo smišljate kako ćete da odgovorite partneru!

Uživaju u kvalitetnom zajedničkom vremenu

Zdravoj i srećnoj vezi je potrebna redovna doza zabave i kvalitetno provedenog zajedničkog vremena.

To može da znači da treba češće da zagrljeni ležite i gledate TV, šetate, večerate u omiljenom restoranu…

Ne zaboravljaju se*s

To možda nije najvažniji deo veze, ali može da poveže dvoje ljudi kako ništa drugo ne može. Se*s je fizički podsetnik da vaša ljubav još uvek živa, a i strast među vama.

Osim toga, odnos snižava stres i oslobađa endorfin, pa ćete se bolje osećati, a pritom je to i zabavna aktivnost u kojoj ćete oboje uživati, i kao takva, važan sastojak svake zdrave veze.

Izdvajaju vreme za sebe

Da biste dugo uživali u srećnoj i zdravoj vezi ili braku, važno je i da provodite neko vreme odvojeno. Nije važno šta ćete tada da radite – da izađete sa prijateljima, odete na masažu ili provedete vreme na kuglanju, u streljani… važno je da radite ono u čemu uživate.