Srpski glumac zvezda NAJGLEDANIJE krimi-serije u Nemačkoj!

Aleksandar Radenković se iz rodnog Novog Sada s porodicom odselio za Nemačku kada je imao samo šest godina, a tamo je završio glumu, igrao glavne uloge u najvećim nemačkim pozorištima, a sada je zvezda krimi-serija.


foto: Instagram

– Imao sam veliku sreću, možda i malo talenta, da sam smeo da igram fantastične uloge poput Romea, Hamleta, u suštini sve što sam mogao u mojim godinama da igram. Dodatnu sreću sam imao što sam počeo da snimam za nemačku televiziju i za nemački film. To je serija koja se emituje već godinama na televiziji – “Disappeared – The M. P. U.”, kriminalistička serija u kojoj igram detektiva – skroman je Aleksandar u opisu svojih profesionalnih uspeha.

Zato ćemo mi da dodamo još neke – završio je četvorogodišnje studije glume na državnom fakultetu u Lajpcigu, stalni je član najvećih pozorišta već 16 godina, među kojima su ona u Hamburgu, Diseldorfu i Berlinu.

U svoju biografiju upisao je uloge u mnogim serijama i TV filmovima. Najpoznatija serija je svakako “Disappeared – The M. P. U.”, koja se emituje već devet sezona i koju svakog petka verno prati između pet i šest miliona gledalaca. Vrlo su popularne i “Die Eifelpraxis” i “Tatverdacht”.

Privatno više i ne gledam serije zato što ih 70-80 dana godišnje snimam, pa onda više imam želju da pogledam neki dobar dokumentarac – otkrio je Aleksandar.

Kurir/ M. Atanacković,

( Kurir/ M. Atanacković )