Stigla je potvrda, stigli su detalji

Porodica, agent i prijatelji držali su ga u strogoj izolaciji od sveta, krili su ga od tabloida, a retki, zaista retki prijatelji koji su mogli da ga obiđu, govorili su da je stanje “teško“. I to je sve. Drugih detalja nismo imali. Sve do sada.

Naime, kako prenosi Korijere delo sport, u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, neurolog Erih Riderer otkrio je da je slavni “Šumi” – bolje nego što je bio. Ne previše, ali malo bolje.

Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lep ritam. Verovatno može i da sedne, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga“, rekao je najpre ovaj doktor.

Ovo zvuči lepo, ali navijači ne treba da se nadaju, jer je odmah stigla opomena:

Iako su ove reči prilično ohrabrujuće, njegova sledeća rečenica je, nažalost, bila daleko pesimističnija: “Mislim da je ovo najviše što će on ikada moći“.

Nemački profesor neurologije smatra da Šumaher nije u stanju koje može da dovede do oporavka ili značajnijeg napretka.

“Povrede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u pređašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju, što znači da jeste budan, ali ne odgovara”, rekao je Erih Riderer, a prenosi Korijere delo sport.

(Stil.kurir.rs/Mondo)