Stiže ljeto: 4 načina da ojačate vezu u junu!

Vjerovali ili ne, jun je stigao, a ovaj mjesec možete iskoristiti za poboljšavanje i jačanje vaše veze sa partnerom, nezavisno od toga da li ste u braku ili ne. Svakom paru je potrebno malo izdvojenog vremena i drugačija rutina da bi se vratili u pravi kolosijek, što nije ni malo teško kada znate šta treba da preuzmete.

Danas ćemo vam otkriti nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam pomoći da vezu podignete na viši nivo.
Da li ćete sve uraditi u sedam dana ili aktivnosti proširiti na čitav mjesec – na vama je, ali budite sigurni da će vam uspjeti. Saznajte o čemu se radi…
#1 Provedite dan pored vode
Rijeka, jezero, more… Šta vam je bliže ili pristupačnije – vi odaberite, ali je bitno da budete pored vode. Naučno je dokazano da ona ima smirujući efekat. Zato izađite na obalu i provedite čitav dan zajedno. Možete napraviti piknik, otići u cjelodnevnu šetnju, vožnju bicikle i iskoristiti taj trenutak za razgovor o svemu i svačemu.

#2 Ne odgovarajte pitanjima i ne postavljajte ih bespotrebno
Ako je proljeće bilo ispunjeno skoro svakodnevnim raspravama, onda bi trebalo da promijenite svoj način komunikacije i poradite dobro na tome. Zato zaboravite na pitanja, osim kada vas stvarno nešto zanima. Pitanja mogu pokrenuti razmišljanja poput kritike i napadanja, što može izazvati svađu. Umjesto “Zašto kasniš?”, kažite “Bila sam zabrinuta…” i sve će biti drugačije.

#3 Zajedno skuhajte omiljeni obrok
Znate i sami koliko su zdraviji obroci kod kuće, nego bilo gdje napolju, zato jedno veče iskoristite da zajedničkim snagama napravite vaše omiljeno jelo. Pored toga, kuhanje može biti i dobar afrodizijak pa završnica večeri može biti svakakva. Vino je takođe obavezno…

#4 Napravite pauzu od društvenih mreža
Svi znamo da je naša zavisnost od telefona i interneta sve veća i veća, pa zašto ne biste iskoristili period za zbližavanje sa dragim kao i istovremeni odmor od Instagrama i Facebooka? Izazovite sebe i ulazite na aplikaciju jedan ili dva dana, mjesec ili godinu i vidjećete koliko ćete se promijeniti, kako prema, sebi, tako i prema vašem partneru i istovremeno vezi.
(Ljepota i zdravlje)