Super trik s medom koji će vas spasiti od celulita na stražnjici

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Najbolji recepti: Šparoge su odlične protiv proljetnog umora

Jedan od najučinkovitijih načina rješavanja celulita je masaža. Upravo su masažu medom žene koristile još davno u drevnom Tibetu. Ova metoda se smatra jednom od najučinkovitijih, jer med povećava protok krvi i ubrzava metabolizam. 

Masažu medom najbolje je raditi ujutro, odmah nakon buđenja. U njega se može staviti i nekoliko kapi aromatičnih ulja, primjerice, od lavande, smreke, grejpa… 

Postupak:

Stavite malu količinu meda na vrhove prstiju i umasirajte na problematično područje. Kožu masirajte u smjeru kazaljke na satu i pazite da vam se prsti ne odvajaju od površine. Ako osjetite peckanje, to je normalno. Nakon masaže obrišite višak mokrim ručnikom ili isperite toplom vodom i ne nanosite nikakve kreme na kožu. 

Umjesto masaže možete nanositi med i tapkanjem te laganim utrljavanjem. Dobro je kožu lagano stiskati i štipkati kako bi se cirkulacija pokrenula još više. Nakon 15 minuta cijeli postupak ponovite na drugom dijelu tijela na kojem imate celulit. Masaža neka ne traje dulje od sat vremena i prakticirajte je svakih nekoliko dana, ne svaki.

Nekoliko recepata za pripravke za masažu na bazi mesa:

Ove mješavine pripremite neposredno prije masaže. U slučajevima kada koristite nekoliko vrsti ulja, najprije pomiješajte sva ulja, a med dodajte na kraju.

  • pomiješajte dvije žličice meda s pet kapi limunovog ulja i po dvije kapi ulja lavande i eukaliptusa
  • pomiješajte dvije žličice meda s po tri kapi ulja od limuna i ulja od borovnice te s po dvije kapi narančinog i lavandinog ulja
  • pomiješajte dvije žličice meda s po pet kapi narančinog ulja i ulja od limuna

Napomena: Ovu vrstu anticelulitne masaže medom treba izbjegavati tijekom trudnoće, u vrijeme menstrualnog ciklusa, ako imate varikozne vene ili ukoliko ste alergični na med, prenosi beetsandbones.com.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Podsjetimo se koliko je Zemlja lijepa – opustite se i uživajte!

#ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom:

(24sata.hr)