Sve je dozvoljeno, uživajte u novoj eri ženstvenosti!

Luisa Pika, kreativna direktorka za šminku kuće Šanel, pre nekoliko sezona napravila je mini revoluciju svojim crvenim senkama – kojima je malo je reći opsednuta – a čak je i na njihovom nalogu osvanula rečenica “Pink is the new red”.

Neke stvari je, nažalost, teže izvesti nego reći. Ružičaste senke su, baš kao i crvene, veoma zahtevne za nositi preko dana. Svetao ten, bilo kakvo, makar i najmanje crvenilo na licu su već znak da se sa roze nijansama na očima nećete olako izvući i da efekat može lako da se približi onom koji imate kad ste neispavani ili na ivici da se razbolite. One će, umesto da učine da delujete ženstveno i meko, samo dodatno naglasiti bilo koji problem koji imate.

Polutrajna šminka na usnama: Saznajte sve o tretmanu koji je zaludeo žene širom sveta!

Stvari drugačije stoje ako imate taman ten ali i tada će vam biti potrebna određena priprema. Rečju, roze senke nisu low key makeup look kakvim se čine. Prvi i osnovni korak jeste odabrati ružičastu koja ima podton koji apsolutno odgovara vađem tenu, a zatim i koža koja deluje savršeno ali ne i prenašminkano. Mnoge ružičaste senke su baš iz tog razloga u paletama nijansi koje se međusobno slažu, a šminkeri neretko koriste i rumenila u ovu svrhu.

Ukoliko ste ovo sve usavršili, samo napred, zabava može da počne! Nežni veo boje za preko dana ili dodatak crvenog ruža za veče, celo lice u ružičastoj ton na ton varijaciji na temu… Sve je dozvoljeno, uživajte u novoj eri ženstvenosti.

(Stil.kurir.rs)