SVI detalji onlajn dodele EMI nagrada (FOTO)

72. dodela Emi nagrada održana je “onlajn”, ali, osim po tome, ostaće upamćena i po brojnim upečatljivim momentima i nagradama


Ceremonija dodele Emi nagrada održana je u praznoj dvorani! Voditelj Džimi Kimel po treći put je angažovan u ovoj funkciji; prvi put je vodio 2012. godine, drugi put 2016. Mnogima je pažnju privukao izgled glumice Dženifer Aniston, koja je zablistala u elegantnoj crnoj toaleti.

 

Ipak, najveće oduševljenje izazvalo je pojavljivanje Dženifer sa prijateljicama iz čuvenog sitkoma “Friends”, Lisom Kudrou i Kortni Koks. 

“Mi smo cimerke od 1994“, rekle su ove dame.

 

Mlada glumica Zendaja Kolman nagrađena je Emijem za najbolju glavnu žensku ulogu u dramskoj seriji “Euforija”.

 

 

Redžina King proglašena je najboljom glumicom u mini-seriji za ulogu u „Nadziračima“.

 

Serije „Naslednici“, „Šitov potok“ i „Nadzirači“ osvojile su najviše Emi nagrada na ceremoniji koja je održana virtualno zbog pandemije korona virusa.

 

Šitov potok osvojio je nagradu za najbolju seriju komediju, uz nagrade autora- oca i sina Judžina i Daniela Levija, koji su dobili nagrade za najboljeg glumca u komediji i najbolju sporednu ulogu u komediji.

 

Ketrin O'Hara proglašena je najboljom glumicom u komediji, a Eni Marfi za najbolju sporednu ulogu u komediji.

 

Jedna od glavnih glumica u seriji Ozark, Džulija Garner dobila je nagradu za najbolju sporednu ulogu i drami, dok je Bili Krudup osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu.

 

Džesi Armstrong, tvorac serije „Naslednici“, osvojio je nagradu za najbolji scenario za dramu, a Andrij Parek za režiju.

 

Mark Rafalo je dobitnik nagrade za najboljeg glumca za ulogu u seriji „Znam da je ovo istina“.

 

Nagrade su dobili i Olivija Kolmen, Džodi Komer, Brajan Koks, Džeremi Ajrons, Helen Bonam Karter i Pol Meskal.

 

 

( Glossy/BBC )