“TA BABA NIJE NORMALNA!” Trudnica osula paljbu po svekrvi, ne želi je na porođaju: Kakva je to porodična tradicija?

Korisnici društvenih mreža nisu bili nimalo milosrdni u komentarima na račun svekrve “iz pakla”.


Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/gorodenkoff

Da li ste nekad čuli da se snaja hvali dobrim odnosom sa svekrvom? Retko, zar ne?

Iako ovaj odnos ne mora po pravilu da bude loš, često je pak obojen “odmeravanjem snaga” između nekad prve i sada najvažnije žene u životu jednog sina i muža. Ovaj odnos je česta tema viceva i pošalica, a da u stvarnom životu nije baš tako, svedoči slučaj jedne trudne žene iz SAD. 

Ona je svoju borbu sa svekrvom “iz pakla” opisala na Redditu. Korisnica ove društvene mreže iz prvoga braka ima troje dece, a iako nije planirala da ih ima još, desilo se da zatrudni sa novim partnerom. Kako kaže, ona i njen partner su presrećni zbog dolaska prinove, kao i njegova majka. Problem je samo što je svekrva već ima neka pravila i planove vezano za porođaj…

Pa je tako na sebe preuzela organizaciju oko svega – od proslave darivanja deteta pa sve do priprema za dolazak prinove. Insistirala je i da njoj prvo, pre nego svima drugima, otkriju pol deteta kada ga saznaju.

Kao da sve ovo nije dovoljno, svekrva je rekla snaji kako je u njihovoj porodici tradicija da baka bude prisutna na porođaju, da uzme dete u ruke pre oca, i najvažnije, da ona izabere ime! Srećom, nevenčani suprug ove korisnice Reddita se složio da, koliko je moguće, uklone zahtevnu buduću baku iz svojih života.

Da li i vi imate dobar odnos sa svojom svekrvom?

 • Da, žena je super, lepo se slažemo

  36.63%
  (89)

 • Pristojan, ali ne volimo se baš mnogo

  36.63%
  (89)

 • Ne, ne podnosimo se

  26.74%
  (65)

Povratak na glasanje

Odlučili su da joj daju samo minimalne, a ponekad i lažne informacije o dolasku bebe.

“Pokušala je da iz mene izvuče bilo kakve informacije, a kada ne želim ništa da joj kažem, ona počne da plače i govori kako je to njeno poslednje unuče i kako bi trebalo da bude prisutna na porođaju… Ignorišemo je, ali ona jednostavno ne zna gde je granica”, napisala je u podugačoj objavi na Redditu.
MIL thinks she gets to name my husbands only child, And be at the birth. from r/JUSTNOMIL

Drugi korisnici ove društvene mreže su je podržali u komentarima i složili se da ona i partner svakako treba da nastave da je ignorišu.

“Ta baba nije normalna”, komentarisali su.

“Ovo zvuči kao tradicija koju je ona izmislila”, napisao je jedan od korisnika.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.