Telfar torba – modni dodatak za kojim je poludio cijeli svijet

Ako ste pratili street style fotografije ovogodišnje njujorške sedmice mode, sigurno ste primijetili specifični modni dodatak koji se konstantno ponavlja. Riječ je o torbici jednostavnog geometrijskog oblika, ukrašenoj samo specifičnim TC logom, s dvije ručke. Specifična je jer je mogu nositi i muškarci i žene. 

Napravljena je od umjetne, veganske kože, a dolazi u tri veličine – mikro, srednja i oversized, te mnoštvu boja, od monohromatske crne i bijele do raznih jarkih nijansi. Torbica je djelo Telfara Clemensa, konceptualnog američkog dizajnera, dobitnika prestižne Fashion Fund nagrade. Telfar kroz svoje kreacije progovara o ozbiljnim temama poput identiteta, današnje Amerike i njenog konzumerizma, pa je zapravo ironično da je upravo on proizveo novu IT torbu.

No, ovaj megauspjeh Telfar koristi da pozdravi promjenu koja se događa u modnoj industriji – odlično je da je jedan nezavisni, crni, genderless dizajner uspio stvoriti ovakav svjetski fenomen. Privlačnost torbe, osim u praktičnom dizajnu, leži i u relativno prihvatljivoj cijeni – mini verzija kreće se od 130 eura, pa si je mogu priuštiti i oni koji nisu u mogućnosti nabaviti obično mnogo skuplje torbe ostalih luksuznih brendova poput Fendija ili Prade. Nakon uspjeha u Brooklynu, hype se proširio svijetom pa je sada nose svugdje – od Pariza do Japana.
(Ljepota i zdravlje)