TERAJU PREHLADU I GRIP ZA TILI ČAS! Jednostavni i SNAŽNI NARODNI LEKOVI koji se prenose s kolena na koleno

Čim primetite neki simptom prehlade ili gripa, probajte neki od ovih efikasnih narodnih metoda


Prehlada i grip spadaju u najčešća oboljenja respiratornog trakta, a prehlada se javlja češće nego sve ostale bolesti zajedno. Većina ljudi se prehladi nekoliko puta godišnje, obično u proleće i jesen. Ako osećate da ćete se razboleti, morate odmah da preuzmete neophodne mere.

Počevši sa borbom protiv prvih simptoma prehlade u početnoj fazi, moguće je da se spreči razvoj ozbiljnih oboljenja (gripa, bronhitisa itd) i zapaljenskih procesa u organizmu.

Ova tri jednostavna, ali efikasna i proverena narodna recepta pomoći će vam da se izborite sa početnim simptomima prehlade i gripa, zaustaviti i spečiti napredovanje bolesti:


1. Askorbinska kiselina + limun

Ovaj napitak je prirodna zamena za popularne lekove protiv gripa, koji možete napraviti sami bez odlaska u apoteku.

Ako osećate prve simptome prehlade ili gripa uradite sledeće.

U 1,5 litar prokuvane i ohlađene do sobne temperature vode dodajte 1 supenu kašiku krupne (poželjno morske) soli, sok od jednog limuna i 1 gram askorbinske kiseline. Askorbinsku kiselinu u sebi poseduje šumeća tableta ili vitamin C u prahu.

Po želji mozete zasladiti kašikom meda. Dobro promešajte i popijte ovaj rastvor u roku 1,5 sata. Po potrebi ponovite jos jednom.

2. Crno vino s dodacima

Kod prvih simptoma prehlade odlično pomaže i ovaj recept.

Ugrejte 100 ml crnog vina, dodajte u njega 1/4 kašikice mlevenog bibera i 1 kašiku meda. Promešajte i popijte toplo pred spavanje.

3. Poznati lek protiv prehlade i kašlja – vruće pivo sa medom

Ne može se reći da je ova mešavina ima prijatan ukus, ali veoma je efikasna!

Flašu piva od 0,5 l (tamnog ili svetlog) sipajte  u šerpicu i ugrejte, da bude vruće. Skinite sa vatre i dodajte 2 kašike meda i prstohvat cimeta i karanfilića i promešajte. Pijte u toku večeri, pred spavanje, malim gutljajima. Posle lezite u krevet.


Ovaj napitak omekšava i smanjuje kašalj, ima antiinflamatorno dejstvo, podstiče znojenje, koje izvlači prehladu iz organizma.

( Izvor: Glossy, uspesnazena.com )