TEST: Da li je s vama samo da bi prebolio bivšu?

I dok neki ljudi slomljeno srce liječe avanturama za jednu noć, drugi utjehu pronalaze u novoj vezi. No često te veze neposredno nakon raskida nemaju blistavu budućnost i služe samo kao oporavak od prošle.

Naravno, niko ne želi da bude “partner za oporavak” jer bi i sam tako mogao ubrzo završiti slomljenog srca, kad osoba koja je nedavno izašla iz veze preboli bivšu ljubav. A kako biste na vrijeme prepoznali da ste u takvoj vezi, u nastavku provjerite koji znakovi odaju da je neko s vama samo kako bi zaliječio slomljeno srce.
#1 Stalno ponavlja kako to među vama nije ništa ozbiljno
Ako insistira na tome da vaša veza nije ozbiljna, onda za to ima i dobar razlog. Dok vam ne potvrdi da je s vama spreman biti u ozbiljnoj vezi, nemojte se previše zalijetati kako ne biste same uskoro završile slomljenog srca i tražile utjehu u nekom novom.

#2 Očigledno još nije prebolio bivšu
Ako stalno spominje svoju bivšu (čak i u negativnom kontekstu) ili pak izbjegava bilo kakav razgovor o njoj, onda je očito još nije prebolio. A dokle god pati za nekom drugom, ne može se u potpunosti predati vama.
#3 Ne želi se emocionalno otvoriti
Ako ne priča o svojim osjećajima, onda vjerovatno i ne želi ništa ozbiljno s vama, nego samo površnu avanturu.

#4 Imate osjećaj da vas samo iskorištava za se*s
Ponekad je dobro vjerovati svojim instinktima, a ako uz to primjećujete i bilo koji drugi od navedenih znakova, vjerovatno vas osjećaj ne vara. #5 Čini vam se kako se sve prebrzo dešava
Ako je bio predugo u vezi, moguće je i da će se s vama ispočetka ponašati kao da ste ozbiljan par jer se na to navikao. No to ne znači nužno da s vama želi nešto ozbiljno, naprotiv, češće je pokazatelj da ste mu samo “djevojka za oporavak”.
(Ljepota i zdravlje)