To nije ljubav: Signali koji pokazuju da niste s pravom osobom

Nemate posebnih problema s tim da se vi i partner ne viđate često. Dovoljno vam je da ste u vezi, da se tu i tamo čujete, ali nemate potrebe za dubljim emocijama i povezivanjem.

Ako vaš partner nije prva osoba koju ćete pozvati da biste podijelili svoje najbolje ili najgore trenutke, preispitajte svoje emocije. Svi tražimo pravu osobu za ljubavnu vezu i svi mislimo da znamo koje kvalitete mora imati.
Ipak, često nesvjesno otvorimo vrata srca osobi koja to ne zaslužuje. Osobe su, kao i njihovi međusobni odnosi, često komplicirani pa je teško razumjeti ide li odnos u pravom smjeru. Upravo je to razlog zbog kojeg treba pažljivo preispitati svoje emocije. Ovo su signali koji otkrivaju da niste u vezi s pravom osobom.
Ne dijelite sreću i tugu
Vaš partner nije prva osoba koju ćete pozvati da biste podijelili svoje najbolje ili najgore trenutke. Sasvim je uredu ako svaki put ne dijelite sreću sa svojim partnerom i ako se u trenucima tuge obraćate prijateljici, a ne njemu/njoj, ali ako se to ponavlja, nije baš sve uredu s vašom vezom.

Bez “leptirića”
Na početku veze ste osjetili one lude “leptiriće” u stomaku i jedva ste čekali da se opet sretnete, ali osjećaj je brzo nestao i čini vam se kao da ga nikada nije bilo. Svaki par na početku veze treba osjetiti tu iskru, za koju je, ipak, potrebna određena hemija. Ako se ona ne javi, vjerovatno se ne radi o pravoj osobi. Ljubav se uvijek javlja uz osjećaj strasti, koja je potrebna za uspješan odnos.
Komunikacija
Veza vam je, u najmanju ruku, čudna. Stalno se svađate ili se ne svađate nikad. Komunikacija je važna za uspjeh svake veze, a ako se nikada ne raspravljate ili se stalno svađate, nemate dobru komunikaciju i sigurno je u pitanju manjak emocija. Konstruktivne rasprave su potrebne svakom odnosu.

Ne zabavljate se
Niste sretni kada ste zajedno. Osjećaj sreće ne raste i ne osjećate ništa posebno u društvu partnera. Ne smijete se zajedno niti imate zajedničke interese. Jednostavno se ne zabavljate kao par.
Viđate se rijetko
Nemate posebnih problema s tim da se vi i partner ne viđate često. Dovoljno vam je da ste u vezi, da se tu i tamo čujete, ali nemate potrebe za dubljim emocijama i povezivanjem.
(Avaz)