Tokom leta jedite ih što češće!

Kako biste se rešili celulita, nije neophodno kupovati skupe kreme i plaćati skupe tretmane, već je potrebno napraviti red u svom tanjiru. Pravilan izbor namirnica može da redukuje narandžinu koru, sigurni su nutricionisti.

Ukoliko želite savršene, glatke noge, u jelovnik ubacite ove namirnice:

Slatki krompir

Povrće je ključno u borbi protiv celulita, a na prvom mestu je slatki krompir, jedna od najhranljivijih namirnica koja je puna vitamina C i E, beta karotena i kalijuma. Njegovi korenasti proteini sjajan su antioksidans, a što češća konzumacija preporučuje se zbog poboljšanja cirkulacije i izbacivanja toksina, što je ključ uklanjanja celulita.

Prokelj

Prokelj je odličan saveznik u borbi protiv celulita jer osim vitamina C sadrže i indol-3-karbinol koja se u telu pretvara u di-indolil metan, DIM koji pomaže enzimima u jetri blokiranje proizvodnje štetnih čestica koje uništavaju kolagen.

prokelj

Brokoli

Brokoli je pun vitamina C i sjajan izvor biljnih vlakana, najbolji nemlečni izvor kalcijuma i alfa lipoične kiseline koja sprečava stvrdnjavanje kolagena i gomilanje naslaga, koje zovemo celulit.

brokoli

Naravno, potrebne su i ciljane vežbe za mišiće područja na kojima se nalazi celulit, pa kad sve to kombinujete zajedno, vaše noge će dobiti onaj izgled koji želite.