Top lista 10 stvari o kojima se u vezi ne pregovara!

Postoje određene stvari oko kojih se u vezi može i mora postizati kompromis, ali postoje i one o kojima se jednostavno ne pregovara.

One moraju biti sastavni dio svake veze jer su ključne za njen kvalitet:
#1 Predanost
Važno je da oba partnera budu spremna na predanost. Ponekad je potrebno uložiti puno truda u fukncionisanje veze, a taj trud mora biti obostran. Tačnije, predanost vezi i rad na odnosu mora biti obostran jer jedino tako veza može napredovati. Ako se samo jedna strana trudi, a druga odmaže, veza neće imati lijepu budućnost.
#2 Naklonost
Može biti fizička i emocionalna, a obje su podjednako važne za vezu. Ono što se cijeni su male stvari kojima se privrženosti, odnosno naklonost pokazuje, a među njima su na primjer držanje za ruke i neočekivani mali komplimenti. Redovnim iskazivanjem naklonosti pokazujemo partneru koliko nam je važan, a isto to želimo i dobiti od njega.
#3 Redovna komunikacija
U zdravoj vezi partneru uvijek možete bez problema reći kako se osjećate, bez straha od osuđivanja ili svađe. Svaka strana mora imati mogućnost da se slobodno izrazi oko dobrih i loših stvari u vezi.

#4 Iskrenost
Skrivanje osjećaja ili zadržavanje negativnih emocija naposljetku šteti vezi. Zato je važno da od početka veze praktikujete iskrenu komunikaciju i odnos bez laži.
#5 Jasne namjere
Ako jedna strana želi ozbiljnu vezu, a druga opušteniju, vjerovatno nije najbolja ideja ulaziti u takav odnos. Najbolje veze su one u kojima partneri imaju jasnu viziju svog odnosa i isto viđenje zajedničke budućnosti.
#6 Postavljanje prioriteta
U trenutku kada je veza već dovoljno zrela i čvrsta, vrijeme je za razgovor o prioritetima. Svako ima pravo na postizanje vlastitih ciljeva, a istovrmeno morate definisati koji su to vaši zajednički ciljevi i planovi.
#7 Otvoren um
Iako nisu svi fanovi novih stvari, u vezi je važno imati otvoreni um i istraživati. Nova iskustva održavaće iskru u vašoj vezi živom. Pokažite zanimanje za ono što interesuje vašeg partnera i obrnuto, neka se on povremeno uključi u vama drage zanimacije.

#8 Empatija
Nijedan odnos ne može fukncionisati bez empatije, a pogotovo ljubavni. Partner prema vama mora pokazivati saosjećanje, razumjeti vaše probleme i raditi na tome da vam olakša teške situacije, a ne da ih dodatno oteža svojim ponašanjem.
#9 Poštovanje
Međusobno poštovanje još je jedan bitan dio kvalitetnog odnosa oko kojeg nema pregovora. Poštujte svog partnera, ali ništa manje ne očekujte od njega. Nikad se ne stavljajte u podređenu poziciju jer zaslužujte da vam se sve dobro vrati istom mjerom.
#10 Povjerenje
Na kraju, bitno je da par međusobno vjeruje. Ljubomora je normalna samo kada dolazi u razumnim količinama, razumljivim situacijama i kada ne uzrokuje velike probleme ili svađe. Svaki loš postupak partnera utiče na količinu povjerenja koje gajimo prema njemu i narušava odnos.
(Ljepota i zdravlje)