Torbe koje će vladati ulicama narednih mjeseci

Nakon (ljetne) vladavine ruksaka, platnenih vrećica, torbi za plažu i ostalih ležernijih varijanti ovog omiljenog ženskog modnog dodatka, u jesenjoj sezoni polako se vraćamo klasičnim torbama.

Modne kuće u svojim kolekcijama za jesen/zimu 2019. godine lansirale su razne modele i tako pokrenule novi talas trendova, a brojni komercijalni brendovi inspirisani viđenim slične su varijante uvrstili u svoju ponudu.
U nastavku teksta je nekoliko modela torbi koji će nas sljedećih mjeseci mamiti iz izloga.
“Višestruki” modeli
Nemojte se iznenaditi ako nadolazeće sezone u street style kombinacijama uočite torbe sastavljene od minimalno dva modela. Na pistama smo najčešće viđali varijante sa spojenom maksi i mini torbom, ali našlo se tu i modela s više povezanih torbica.

Mekane torbe
Modele s mekanim finišem poželjećete pomaziti kad vam se nađu u rukama. Nisu praktične za nošenje tokom kišnih dana, ali zato bez razmišljanja mogu nadopuniti vaše kombinacije tokom suvog vremena.

Minijaturni modeli
Ako ste mislili da je trend torbica minijaturnih dimenzija prošlost, prevarili ste se. Mikromodeli i dalje se nalaze u kolekcijama modnih kuća i ponudi trgovina iako do danas zapravo nisu postale “mainstream” komad, nego su isključivo odabir pojedinih trendseterki.
Velike ručne torbe
U suprotnosti s minijaturnim torbicama su maksi ručni modeli, poput onog koji je na pistu poslao Giambattista Valli. Nema sumnje da u ovakve torbe stanu baš sve sitnice koje su nam potrebne tokom dana.

Modeli geometrijskog oblika
Nastavlja se popularnost geometrijskih torbica koje su naklonost mnogih trendseterki zadobile proteklih sezona.

Krokodilski finiš
Modeli s krokodilskim finišem koji vizuelno odaju utisak luksuza kao stvoreni su za nošenje uz elegantne balonere i kapute. To je jedan od razloga zašto su čest gost jesensko-zimskih kolekcija.
(Nezavisne novine)