Tri jednostavna savjeta pomoći će vam uštedjeti novac već sad

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Tajna manje živciranja? Skriva se u super pravilu '90 sekundi'

Zbog pandemije korona virusa sve više ljudi ostaje bez posla ili rade skraćeno zbog čega mnogi moraju razmišljati o svom proračunu i tražiti načine kako nešto uštedjeti. Bračni par Justin i Kaisorn McCurry uspio je u deset godina uštedjeti preko milijun dolara (oko 6,919,403 kn) izdvajajući svaki mjesec čak 70 posto svojih prihoda. Danas se sa troje djece drže godišnjeg proračuna od oko 40.000 dolara (276,776 kn) zahvaljujući pametnim strategijama štednje.

1. Nazovite pružatelje mobilne usluge i osiguranja

– Ako sjedite kod kuće, pravo je vrijeme da nazovete ili pošaljete mail i provjerite možete li uštedjeti na osiguranju. Pregledajte osiguranja koja imate da vidite što točno plaćate', savjetuje on i dodaje da mnogi mogu smanjiti i račun za mobitel i internet tako da prouče ponude drugih davatelja usluga –  rekao je McCurry za NBC Make It. ‘

2. Pazite prilikom kupnje namirnica

Osim smještaja i prijevoza, hrana bi vam mogla biti najveći mjesečni trošak, a ako je često naručujete pokušajte više kuhati kod kuće, kaže McCurry.

 – Troškovi dostave nisu mali, a hrana iz restorana košta puno više od namirnica za kuhanje iste – podsjeća.

Kad je riječ o kupovini namirnica, imajte na umu što točno kupujete. Nakon što ste isplanirali što ćete kuhati narednih tjedan dana, napravite popis sastojaka koji će vam trebati. Kad kupujete pridržavajte se popisa i nemojte kupovati što niste zapisali i držite se jednostavnih recepata.

3. Otkažite pretplate koje vam nisu potrebne

Jednostavan način da uštedite nešto novca je otkazivanje mjesečnih pretplata.

– Pogledajte koji vam se troškovi na kartici ponavljaju – kaže McCurry. Možda imate pretplate za YouTube Premium, Spotify, Amazon Prime ili Netflix. Koristite li sve što plaćate? Možda vam neke ne trebaju pa zadržite samo ono što stvarno često koristite.

#ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom:

(24sata.hr)