Trik koji će sve domaćice obožavati!

Nakon što ste otvorili tegle sa sosovima ili nekim drugim proizvodima, obvezno ih stavite u frižider kako biste sprečili njihovo kvarenje. Ipak, čak i tada može doći do nastanka buđi i kvarenja proizvoda.

Jedna mama otkrila je svoj trik kako joj hrana u teglama traje duže i ne kvari se!

Na Facebook stranici The Prepped Mama, gde redovito objavljuje svoje savete i trikove za domaćinstvo, objavila je i ovaj savet.

Okretanje naopako


“Sjajan trik za čuvanje hrane u teglama je da ih stavite naopako u frižider. To ih zatvori i sprečava da se kvare, što vam štedi i vreme i novac”, napisala je mama u svojoj objavi.


Stručnjak za mikrobiologiju i agrikulturu Keti Moar istakla je da ovaj trik neće sprečiti razvoj buđi, već će usporiti razvoj mikroorganizama.

Zašto u mašinu sa vešom treba staviti jednu vlažnu maramicu: Neverovatan trik koji ćete svi primeniti!

Samo za guste stvari


“Okretanjem tegle naopako, ta površina gde bi nastala buđ pašće na poklopac i zatvoriti prolazak vazduha, što će otežati razvoj mikroorganizama”, objasnila je Moar za Dejli mejl.

Iako je ovaj trik dobar i sprečava nastanak buđi, Keti preporučuje da se otvorene tegle što kraće koriste, to jest da se proizvod što brže potroši nakon otvaranja.

Sve dok su tegle dobro zatvorene, možete ih stavljati naopako kako biste produžili vreme za nastajanje buđi, samo pazite da to budu guste stvari poput sosa od paradajza, ajvara i slično.