TRIK KOJI SAMO KUVARI ZNAJU, A NEĆE VAM OTKRITI! Tajna za sočno i aromatično belo meso, bolje nego u restoranu

Ne mora da bude suvo i tvrdo, postoji genijalan trik.


Izvor: YouTube/Screenshot/FlavCity with Bobby Parrish

Jedna od najvećih kulinarskih misterija jeste kako pripremiti pileće ili ćureće belo meso a da bude sočno i meko. Ovi komadi mesa su “ispošćeni”, ne sadrže masnoću koja se, kada se peče otapa i tako daje meso mekoću i softanost. 

U ovom slučaju domaćice pribegavaju razbim trikovima, pa tako meso drže u “pacu” i po 12 sati, premazuju ga majonezom, zalivaju uljem i slično… I dok je možda meko dok je toplo, čim se ohladi meso ponovo postaje tvrdo i suvo. 

Iskusne domaćce će vam rećoi i da je greška u tome što kupujete zamrznutu piletinu. Tokom ovog procesa meso se suši i gubi veći deo sadržaja vode, zbog čega je kasnije suvo kada se ispeče. 

Međutim, postoji jedan trik za koji znaju samo iskusni kuvari, a koji je ključni razlog zbog kojeg je piletina u restoranu uvek tako sočna…

“Pileće belo meso će biti izuzetno sočno ako mu pod kožu staviti komadiće putera pomešanog začinskim biljem i u avanu usitnjenim belim lukom. Tek kada ga tako pripremite, pecite ga u zagrejanoj rerni”, savetuju profesionalni kuvari i predavači škole kulinarstva “Chefshows by Novikov”.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.