Trik za nanošenje maskare koji su koristile dive zlatne ere Holivuda…

Kada pogledate fotografije glumica iz zlatne ere Holivuda ne možete, a da se ne zapitate koje su tehnike one koristile za postizanje fantastično našminkanih očiju s obzirom na to da tada nije bila dostupna ni tećina proizvoda koja nam je dostpuna sada?

Ono što su radile zapravo i nije trik, koliko način na koji su nanosile maskaru, a koji zahvaljujući uglu pod kojim se nanosi, na potpuno drugi način “liježe” na trepavice.
Ovaj “trik” sasvim slučajno otkrila je Dakota Johnson, pričajući o svojoj svakodnevnoj beauty rutini, te je tako otkrila i da je upravo od svoje bake – koja je ni manje ni više no čuvena Hitchcockova heroina – Tippi Hedren, naučila kako da stavlja maskaru.

U pitanju je način na koji se maskara mazala na trepavice na način na koji su to radile (Ne samo Dakotina baka i dive Zlatnog Holivuda) već i naše bake, ali je vremenom – zato što je možda malo komplesniji, skoro zaboravljen.

Umjesto da gledate pravo u ogledalo ili na gore i tako mažete maskaru sa unutrašnje strane trepavica, gledajte na dole i nanosite maskaru od korijena ka vrhu trepavica na ovaj način. Olakšajte sebi tako što ćete ogledalo staviti u nivo ispod brade, dakle na sto ispred sebe.
Šta se dobija: trepavice koje su namazene čitavom dužinom, bez mrlja ispod obrva.
(Ljepota i zdravlje)