U ovu masku od 2 sastojka se kunu žene širom sveta!

Jedan od najboljih saveznika lepe i zdrave kose jeste kvasac. U kombinaciji sa medom, zaista može da preporodi izgled i najoštećenije kose.

Za pripremu ove potpuno domaće maske potrebna vam je jedna kocka svežeg kvasca i jedna supena kašika meda. Sve dobro umešajte, a potom ostavite 45 minuta da odstoji.

Nakon toga, dobijenu masku nanesite na teme i dobro utrljajte. Razmažite smesu i po celoj dužini kose i nežno masirajte. Da bi efekat bio bolji, na glavu stavite kapu za tuširanje ili plastičnu kesu i držite tako sat vremena.

Što duže držite masku na kosi, to će sastojci bolje delovati i imati bolji efekat. Nakon toga isperite kosu vodom i šamponom kao što to inače radite. Masku nanosite jednom nedeljno.

Evo zašto je kvasac toliko dobar za kosu:

Kvasac je namirnica koja u sebi sadrži kompleks vitamina B, kao i veliki broj minerala i proteina, što ga čini savršenim proizvodom za neku kose ali i kože.

Zahvaljujući kompleksu vitamina B koji sadrži, on kosu hrani, jača je, oporavlja, vraća joj sjaj, pojačava njen rast i smanjuje opadanje.

(stil.kurir.rs)