UKOLIKO SPAVATE SA MOKROM KOSOM, POGLEDAJTE KAKVA TO DEJSTVA OSTAVLJA NA NJU

Spavanje sa mokrom kosom ne vodi pojačanom opadanju kose, ali nije ni da ne stvara nikakvu štetu. Svaka je vlas fine strukture, a nakon pranja njena površina je hrapava i posebno osetljiva. Tako da odlaziš li u krevet mokre kose rizikuješ pucanje vlasi, a verovatno ćeš se probuditi sa kosom koju je teže ukrotiti i oblikovati u frizuru.

Vlas neće biti ravna i sjajna već je sklonija da se kovrdža i izlomi. Osušiš li kosu pre spavanja, spoljni sloj vlasi će se izravnati, biti gladak i sjajan. Ipak i profesionalni se frizeri slažu da za određene tipove kose odlazak u krevet mokre glave nije tako zabrinjavajući.

Nikako je ne bi preporučili onima sa tankom kosom, ali za one koji imaju čvrstu kosu, debele vlasi to može biti čak i dobro, ako se obavi kako treba. Naravno, kosa ne sme biti natopljena vodom. Nakon pranja upij dobro vodu peškirom, a onda kosu suši pet minuta fenom. Ili ne morate, ako ne ideš odmah u krevet, prosušiće se na vazduhu. Pre odlaska u krevet kosu treba omotati debelim i nežnim peškirom – to će je učiniti super mekom i pedantnijom, a lepo će izgledati i kad se probudiš. Mokru ili napola suvu kosu tako možete vezati u pletenice ili “pužiće” (pramenove omotaj oko sopstvene ose pa nežno pričvrsti gumicom da se na raspadnu) kako bi ujutro bila lepo talasasta.

 

Izvor: PRessSerbia