Uništila si trud Džeki Kenedi! (FOTO)

Melanija Tramp,

Kada je davne 1961., uz pomoć stručnog vrtlara Banija Melona, tadašnja prva dama Džeki Kenedi preuredila sporedni vrt Bele kuće, narod je bio oduševljen.

Njena razigrana kombinacija lala, ruža, stabla magnolije kao i japanske trešnje, koja u proleće izgledaju nestvarno lepo sa svojim bledoružičastim cvetovima, prosto su razveselili naciju.

Danas, čak 59 godina kasnije, nova je prva dama Melanija Tramp odlučila je da redizajnira kultni Rose Garden  i to su svom stilu.

Gospođa Tramp se pohvalila finalnim rezultatom i novim izgledom vrta predsedničke rezidencije, a nije dugo trebalo da svoje nezadovoljstvo viđenim izraze brojni građani.

Excited to honor history & celebrate the future in our beautiful @WhiteHouse Rose Garden this evening. Thank you to all who helped renew this iconic & truly gorgeous space. pic.twitter.com/ggiqLkdGbw


— Melania Trump (@FLOTUS) August 22, 2020

Putem Tvitera Melanija je pokazala kako je prilagodila vrt minimalističkom uređenju gde je uklonila neka od davno posađenih stabala. Takođe je šareno cveće zamenila vrlo neprimetnim sitnim belim.

‘Uzbuđeni smo što odajemo počast istoriji i slavimo budućnost u našem prekrasnom @WhiteHouse Rose Garden večeras. Hvala svima koji su pomogli da se obnovi ovaj kultni i zaista predivan prostor’, poručila je ponosno supruga Donalda Trampa.

Tviteraši su brzo počeli da se rugaju njenom modelu vrtlarstva pa su ga čak uporedili s uređenjem uz parkirališta u gradu, poručivši joj kako je unela dašak ‘Tramp stila' u sve to da je vrt prazan i hladan.

trump took the post boxes out of the post office, the roses out of the rose garden, and the united out of the united states


— m i t h (@ManlnTheHoody) August 22, 2020

‘Melanija Tramp oblikovala je Rose Garden po svojoj porodici – hladno i prazno’, ‘Raj je pretvorila u parkiralište’, ‘Jednostavno si ga uništila. Trud i rad slavne Džeki Kenedi si uspela da uništiš. Ko još danas seče drveće?’, ‘Trampovi su sklonili poštanske sandučiće iz pošte, ruže iz ružičnjaka ali i domoljublje iz domovine’, samo su neki od brojnih komentara na društvenim mrežama.

The Trumps paved paradise and put up a parking lot. https://t.co/XVLthzu37f


— The Daily Edge (@TheDailyEdge) August 22, 2020

Neki od građana su joj takođe zamerili to kakvim se temama i poslovima trenutno bavi, dok se svet mesecima bori s koronakrizom.

Definition of tone deaf: while millions are out of work and 175000 have died from covid then celebrating a garden renovation that didn’t need to be done. https://t.co/bPl8MGxSAe


— Matthew Dowd (@matthewjdowd) August 23, 2020