Veliki, glatki, obrezani:15 vrsta penisa, a kakve NAJVIŠE VOLE žene? ANKETA

Da li oblik, veličina, “zakrivljenost“ ili pak boja polnog organa imaju veze sa kvalitetom seksa?


Izvor: YouTube/Scenes Kuch Aise Hain

Nauka kaže da neki od ovih “kvaliteta” mogu da utiču na jaču seksualnu želju, što posredno dovodi i do boljeg, eksplozivnijeg seksa. Kako žene doživljavaju partnerovov polni organ, kakvi im se najviše dopadaju, prevashodno zavisi od njih samih.

Jedne vole deblje, drugima “neobrijani” ubijaju svaku seksualnu želju, dok ima onih koje se jednostavno “pale” na veličinu.

Stručnjaci iz oblasti seksologije svrstali su penise u 15 osnovnih kategorija, a na osnovu obimnog istraživanja došli su i do zaključka koji se ženama najviše dopadaju…

1. Veliki

Prvo da razrešimo šta potpada pod kategoroju “veliki”. To je svaki penis koji je u erekciji dugačak 18 centimetara i više (prosečan penis u erekciji ima oko 13 cm). Veličina penisa ne utiče na njegove performanse, ali su ovakvi polni organi za većinu žena vizuelno privlačniji i jačaju im seksualnu želju. Bol koji obično prati seks sa osobom koja ima veliki penis može biti problem, ali uz malo “logistike” i lubrikanata, ništa nije nerešivo.
2. Mali

Nauka kaže da su u ovoj katagoriji penisi koji su u erekciji dugački najviše 7,5 centimetara. Ne treba reći da su ovakvi polni organi najmanje popularni među ženama, ali ukoliko su “odgovarajuće” debljine… to je već druga priča. Seks sa osobom koja ima mali penis može biti itekako zadovoljavajući, ali ako se praktikuju određene poze.
3. Debeo

Jedan od najomljenijih među ženama, dužina je čak manje bitna. Ženski vaginalni mišić je izuzetno elastičan i u stanju seksualnog uzbuđenja je ta “gipkost” još izraženija, zato im više odgovaraju puniji penisi jer dovode do trenja. 
4. Tanak

Ako pitate žene, bolje da je “kratak i debeo” nego “dugačak i tanak”. Problem je trenje, koje praktično ne postoji kad je reč o seksu sa osobom tanjeg polnog organa. Ipak, i u ovom slučaju postoji rešenje, a seksolozi predlažu “ručnu stimulaciju”.   
5. Rastući

Ovakvi penisi su najčešće iznenađenje (i to prijatno) za žene. Naime, reč je o polnim organima koji su u opuštenom stanju prilično mali, ali u erekciji drastično porastu. Prosečni penis u opuštenom stanju dugačak je oko devet centimetara, a u erekciji naraste za 50 odsto, odnosno na 13 cm, što je neki prosek.
6. Uvek isti

Postoje penisi koji su otprilike iste veličine i u opuštenom stanju i u erekciji, i takvih je prema istraživanjima čak 21 odsto. Ukoliko se radi o većem polnom organu, koji se ne menja mnogo u stanju uzbuđenosti – bingo! Kad je reč o manjem, vesti nisu dobre za one koji ih poseduju – žene ih baš i ne vole.
7. Krivi

Ovo nije retka pojava među muškarcima, da im penis u erekciji “povuče” na neku stranu. Kad je reč o performansama, veoma je važno da partneri razgovaraju kako bi pronašli položaj koji oboma odgovara. Ženama ne smeta ova “anomalija”, što je dobra vest.
8. Glatki

Postoje muški polni organi koji su apsolutno glatki, bez uobičajene naborane kože. Ovakvi penisi su “zgodniji” za oralni seks, dok kod vaginalnog seksa mogu pružiti manje stimulacije. U ovim slučajevima nije naodmet koristiti neke “seksi igračke”; poput prstena za penis. Rebrasti kondom takođe nije loša opcija.
9. Sa izraženim venama

Možda na prvi pogled nisu baš “najlepši”, ali žene se slažu da ovakvi penisi pružaju veći užitak, jer vene ne samo da su vidljivije, već se mogu i osetiti. Najčešće ih imaju muškarci koji dosta vežbaju.
10. Izražene boje

Koža penisa je najčešće tamnije boje u odnosu na ostatak tela, a neretko ima i pegice i fleke. Što se performansi tiče, boja polnog organa ne igra nikakvu ulogu, a vizuelno ženama najčešće ne smeta. Ipak, ako muškarac primeti novu mrlju ili drugu promenu na koži, mudro bi bilo da proveri sa lekarom, jer se može raditi i polno prenosivoj bolesti ili raku kože.
11. Maljavi

Stidne dlake imaju svoju svrhu, čuvaju nas od mikroba i bakterija, a pored toga zadržavaju i emituju feromone koji privlače našeg partnera, odnosno partnerku. Dok su kod nekih muškaraca dlake “lepo” raspoređene, kod drugih se prostiru od testisa pa sve do polovine samog organa. Da li ženama ovo smeta? Ukoliko nisu makar podšišane, mogu da predstavljaju problem, a prvenstveno jer otežavaju oralni seks. 
12. Obrijani

Poslednjih godina ovo je postao trend među muškarcima, a čini se da se ženama dopada. Osim što vizuelno čini polni organ većim, daje i utisak bolje higijene, što žene automatski čini spremnijim na razne oralne igrarije.
13. Neobrezani

U Srbiji je najčešća praksa da se penis ne obrezuje, tako da možemo reći da su naše žene navikle da viđaju malo viška kožice. I to im ne smeta. Bonus za muškarce jeste što povlačenje ove kožice preko vrha penisa pruža veći užitak, u odnosu na obrezane.
14. Obrezani

Obrezivanje, uklanjanje kožice, obavlja se obično u ranom detinjstvu. Uzroci su najčešće verske prirode, ali praktikuje ga i veći deo zapadnog sveta iz higijenskih razloga (uklanja se višak kožice u kojoj se može nagomilavati prljavština). Američka studija je pokazala da žene daleko više vole obrezane penise, što je razumljivo jer se više susreću sa njima. Kod nas takvo istraživanje do sada nije sprovedeno, budući da je broj obrezanih daleko manji od neobrezanih.
15. “Kolebljivi”

Ova osobina se odnosi na polne organe koji teže ostaju “u punoj snazi”, odnosno muškarcima se dešava da iz potpuno nepoznatih razloga izgube erekciju. Kod oko 40 posto muškaraca događa se da ne mogu da postignu ili održe erekciju, a stručnjaci kažu da ovakva erektilna disfunkcija može biti i simptom većih zdravstvenih problema. U ovom slučaju je nastup žene veoma bitan, a seksolozi ističu da je podrška partnera presudna. Da li ovakva situacija ume da frustrira i muškarce i žene? Naravno, ali ljubav prema partneru i strpljenje su presudni za prevazilaženje problema.

A kakav se vama najviše dopada? Šta je vama presudno? Nemojte da se stidite, glasajte!

Šta je vama najbitnije?

 • Partnerovo iskustvo, organ nije važan

  45.8%
  (1217)

 • Debljina organa

  25.74%
  (684)

 • Veličina organa

  22.85%
  (607)

 • Oblik i boja organa

  5.61%
  (149)

Povratak na glasanje

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.