Vjenčali se i završili u zatvoru isti dan zbog kršenja karantene

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Moraju ostati kod kuće: Danci su razgrabili seksualne igračke

Par iz Južnoafričke Republike se uspio vjenčati i završiti u zatvoru istog dana nakon što je policija upala na njihovo vjenčanje zbog kršenja pravila o karanteni tijekom pandemije koronavirusa, a prijavio ih je zabrinuti građanin. Neimenovani par je taman izrekao svoje ‘uzimam' kada je naoružana policija ušla na ceremoniju koja se odvijala pred 53 gostiju. To dokazuju i snimke koje prikazuju kako je naoružana policija upala na vjenčanje i odvodila goste s istoga.

Mladoženju i mladenku zatim su odveli u stražnji dio policijskog kombija, a policajci su napustili vjenčanje s pištoljima i maskama za lice. Svi gosti svadbe su također bili uhapšeni, zajedno sa svećenikom, i privedeni u policijsku stanicu u nedjelju, 5. travnja.

– Policija i vojnici bili su naoružani do zuba i upadali su u šator u kojem se odvijalo vjenčanje i uhapsili sve – ispričao je jedan gost s vjenčanja. Policija je izvijestila kako će par provesti medeni mjesec pod strogim uvjetima jamčevine.

Još jedan par je također uhićen zbog kršenja pravila o karanteni, nakon što se vjenčao u Nkandli 28. ožujka. Jabulani Zulu (48) i njegova supruga Nomthandazo (38) uhićeni su, ali pušteni uz jamčevinu od 387 kuna.

Južna Afrika trenutno ima zabilježeno 17 slučajeva smrti od korone virusa, a zaraženo je 1749 osoba. Vjenčanja su potaknula gradonačelnika Nkandle Thamija Ntulija da podsjeti ljude na važnost ostanka u kući.

– Ljudi bi trebali znati da se nacionalna karantena nije proglasila samo za određene ljude, već za sve nas. Cilj koji stoji iza nje je zaustaviti širenje koronavirusa – izjavio je gradonačelnik Ntuli i dodao da mu je cilj spasiti živote i da treba dati podršku vladi bez obzira na političke razlike.

– To nema nikakve veze s politikom, pa pozivam sve da slijede sve upute i ostanu kod kuće tijekom karantene – zaključio je, piše Mirror.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:  To je izazov: Izolacija s 11-ero djece, među njima i mala beba

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA – Suzana Mančić, bivša loto djevojka:

(24sata.hr)