VOLITE SLATKO? PROBAJTE KORONU! Svi hrle da smažu kolač u obliku smrtonosnog virusa FOTO

Restoran u Pragu nudi desert u obliku virusa SARC-CoV-2.


Izvor: Facebook/Černá Madona

Restoran Blek Madona u centru Praga u ponudi ima desert u obliku korona virusa, koji je brzo postao hit, a ugostitelji se nadaju da će im on pomoći da zaustave poslovni pad uzrokovan pandemijom.

Restoran opremljen u stilu kubizma, obično je bio prepun turista, ali je njihov broj zbog pandemije korona virusa opao dok se Češka bori s jednom od najvećih stopa zaraze u Evropi.

Kreatorika deserta Olga Budnik rekla je da je dobila ideju za vreme karantina tokom proleća.

“Pronašla sam fotografiju korona virusa na internetu i do detalja sam osmislila kako da napravim desert, kako da napravim šiljke, kakva će biti boja, sve sam pripremila”, rekla je Budnik za Rojters.

Desert je malo manji od teniske loptice, ima čokoladnu koricu, a “šiljci” virusa napravljeni su od bele čokolade i suvih malina.
Unutra je krem od pistaća s pireom od malina i malinama u sredini.

Pogledajte kako izgleda…

Taj delikates postigao je veliki uspeh i prodaje se više od 100 komada dnevno, a taj broj i dalje raste.

“Koronakriza za nas je značila veliki pad prometa. Istovremeno je to bila prilika da se u ponudu stavi kolač u obliku korona virusa koji je simbol i pokazuje da nije sve izgubljeno”, rekao je šef marketinga restorana Vojteh Hermanek.

Da li biste probali korona kolač?

  • Zašto da ne, čini mi se da je ukusan

    90.7%
    (39)

  • Nikako, užasna mi je ideja da jedem “virus”

    9.3%
    (4)

Povratak na glasanje

Budnik, Ukrajinka koja živi u Pragu poslednjih šest godina, već razmišlja o novom desertu na temu vakcine protiv koronavirusa koji bi trebalo da ima ukus citrusa i likera.

“Biće tu puno limete s malo alkohola”, rekla je Budnik.

Mondo/Tanjug

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.